‘Apple wil draadloos opladen op afstand implementeren’

Binnenkort kun je wellicht je nieuwe Apple producten tot op wel vier meter afstand draadloos opladen, zo blijkt uit geruchten. Het bedrijf werkt daarvoor naar verluidt samen met Energous.

Apple

Apple kondigde vorige week de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan, twee strakke vlaggenschepen met opvallende nieuwe functies. Toch kwam een grote wens van consumenten niet uit: draadloos opladen. Het is een handig extraatje waar veel Android gebruikers van kunnen genieten, maar waar Apple zich nog niet aan gewaagd heeft. Daar komt wellicht volgend jaar verandering in met de introductie van de iPhone 8. Volgens een nieuw gerucht is Apple al sinds 2014 bezig met het testen van verschillende technieken.

Energous

Daarvoor werkt Apple naar verluidt samen met een bedrijf genaamd Energous, om hun oplaadtechniek genaamd WattUp in Apple’s producten te verwerken. Normaliter moet je een smartphone bijvoorbeeld op een speciaal matje leggen om┬áhet toestel in kwestie draadloos op te laden. WattUp is uniek omdat de oplaadtechniek ook op een grotere afstand werkt, tot wel vier meter. Dat komt doordat de speciale techniek gebruikt maakt van RF technologie en daarmee dus een ontvanger en een verzender. De ontvanger wordt in het toestel verwerkt, terwijl de verzender van afstand tot wel twaalf apparaten tegelijkertijd kan opladen. Met behulp van een bijbehorende app kunnen gebruikers zien welke apparaten opgeladen worden. De samenwerking begon volgens anonieme bronnen al in 2014, maar Apple heeft de techniek nog niet ge├»mplementeerd in zijn producten. Energous heeft het project niet bevestigd, maar geeft wel aan dat het met een van de top vijf consumentenelektronica bedrijven samenwerkt.

Elegant

Recentelijk bleek dat Apple oplossingen van andere bedrijven zoals MediaTek aan het testen was, dus de kans is groot dat je binnenkort inderdaad een van je nieuwe Apple producten draadloos op kunt gaan laden. Tot nu toe was Apple niet al te happig om de de techniek te implementeren omdat de oplaadstations en matjes volgens het bedrijf de gebruikservaring alleen maar ingewikkelder maken. Een elegantere oplossing zoals WattUp voldoet wellicht eindelijk wel aan de eisen van het bedrijf.

Bron: VentureBeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters