Apple aandelen bereiken recordhoogte

Elk bedrijf kent hoogte- en dieptepunten, maar bij Apple is over de jaren heen een duidelijk stijgende lijn te zien. Gisteren bereikten de aandelen van het bedrijf met $143.80 een recordhoogte bij het sluiten van de beurs. In eerste instantie lijkt dit bedrag niet zo hoog, maar eigenlijk moet de waarde van de Apple aandelen met zeven vermenigvuldigd worden. Hierdoor ontstaat een bedrag van $1,006.60. Niet alleen voor Apple is dit de hoogste waarde ooit, het is ook de hoogste waarde per aandeel voor alle huidige beursgenoteerde bedrijven.

Apple Aandelen7-for-1 split gaf aandeelhouders zeven keer zoveel aandelen

De reden dat de waarde eigenlijk verzevenvoudigd moet worden, komt door Apple’s zogenaamde 7-for-1 split. In 2014 besloot het bedrijf alle aandelen te delen door zeven, waardoor iemand met bijvoorbeeld honderd aandelen er opeens zevenhonderd bezat. Wel werd de waarde van de originele aandelen ook door zeven gedeeld. De 7-for-1 split zorgde ervoor dat het makkelijker werd voor de gemiddelde investeerder om ook Apple aandelen te kopen. Het idee was dat er hierdoor een grotere vraag naar de aandelen zou ontstaan, welke de waarde omhoog zou drijven.

iPhone en iPad hebben waarde Apple aandelen tot nieuwe hoogten gebracht

De iPhone is achteraf één van de beste Apple producten gebleken. Sinds het lanceren van de smartphone is de waarde van Apple maar liefst 763% gestegen. Ook de iPad heeft zijn steentje bijgedragen aan het succes. Nadat de eerste iPad op de markt kwam zag we weer een stijging van 346%. Naast deze belangrijke Apple mijlpalen is er nog een derde gebeurtenis, welke ervoor zorgde dat Apple aandelen meer waard werden. Helaas is het minder heugelijk dan de lancering van de iPhone en iPad. Sinds het overlijden van Steve Jobs op 5 oktober 2011 zagen we een stijging van 166% in waarde. Deze hoogte- en laagtepunten hebben Apple geleid tot dit moment, waar het bedrijf wat de beurs betreft de hoogste waarde heeft ter wereld.

Bron: YahooFinance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters