Apple aangeklaagd door boze eigenares van 3G-model

Apple is aangeklaagd door een boze eigenares van een iPhone 3G. Na de upgrade naar het nieuwe besturingssysteem iOS 4 is haar apparaat onbruikbaar geworden. Een bekend probleem, maar deze Amerikaanse laat het er niet bij zitten.

iPhone 3g

De boze Amerikaanse vindt dat Apple zich gedraagt als de eerste de beste hacker, door eigenaren van een 3G deze onbruikbare software door de strot te duwen. Ze is naar de rechter gestapt. ,,Mijn telefoon is alleen nog bruikbaar als presse-papier”, klaagt Biana Wofford.

Deze 3G-eigenares vermoedt boze opzet bij Apple. Het voor de 3G onbruikbare nieuwe besturingssysteem zou met opzet worden verspreid om deze tweede generatie Apple-telefoons onbruikbaar te maken. De eigenaren zouden dan vanzelf overstappen naar een iPhone 4 en zo zou Apple de verkoop van het nieuwe model willen stimuleren.

Wofford ziet ook bewijs voor deze opzet in het feit dat het haar onmogelijk is om het oude, werkende besturingssysteem iOS 3.x weer terug te zetten.

Bron: Phonedog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Apple -

  @Vanessa,

  Gewoon herstellen naar IOS 4.1

  Dat doe je zo

  Pluk ergens van het Internet IOS 4.1 Voor de 3Gs
  Dan ga je naar Itunes en druk je op Alt en tegelijkertijd druk je op hersellen
  Als het goed is zet die IOS 4.1 weer terug

  Groeten

  1. Vanessa -

   Was het maar zo simpel.Dit heb ik ook al geprobeerd. Ik heb er al iemand naar laten kijken die erg handig is met computers. IOS 4.2.1. is dusdanig beveiligd dat er op dit moment nog steeds geen oplossing voor is terug te gaan naar 4.1.

   Het vervelende is dat ze zelfs bij een officiele MacStore je niet eens kunnen helpen door een legale versie terug te zetten. Zo beschermend gaat apple met haar producten om.

 2. vanessa -

  Deze Amerikaanse kan wel een vermakelijk verhaal hebben, maar ik vind dat ze in haar recht staat.
  Ik ondervind namelijk hetzelfde probleem met mijn iphone 3gs.

  Na een reparatie (t-mobile) is versie 4.2.1. geinstalleerd. Echter werkt deze software niet op intunes 9. Ik heb een 5 jaar oude Apple I-mac waarop itunes 10 niet op geinstalleerd kan worden. Dit kan alleen door een nieuwe computer aan te schaffen, zodat ik mijn iphone kan synchoniseren. Dat Apple helemaal belachelijk bezig is blijkt uit het feit dat ik de nodige OS 10.5 software voor mijn i-mac niet meer kan kopen en alleen via een illegale kopie te verkrijgen is.

  Kortom: ik zit met een iphone waar van ik niet terug kan zetten naar 4.1. Een investering van min. 1500 euro (nieuwe apple) is de enige oplossing. Apple weet haar producten wel je door de strot te drukken.

  Ik ben zelfs nu zo ver dat ik ook verdere stappen wil ondernemen.

 3. tremor -

  Het is inderdaad belachelijk dat een werkende telefoon, door een officiële software update gebrickt wordt.
  Als dat echt het geval is mag Apple best zorgen voor schadeloosstelling. Zeker als je ziet wat die prullen moeten kosten, dan verwacht je ook kwaliteit.

 4. dawz -

  Als je dit vermakelijk vind, vind ik dat nederladse volkje waar jij toebehoord nog vermakelijker. Omdat je het kennelijk vreemd vind dat iemand kwaliteit verwacht van iets dat diegene koopt.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters