Apple aangeklaagd door Samsung in Nederland – update

Verschillende websites weten te melden dat Samsung een bodemprocedure is gestart tegen Apple. Navraag bij de rechtbank in Den Haag leert ons dat er inderdaad een procedure is gestart aldaar.

Apple vs SamsungDe rechtbank in Den Haag geeft aan dat er op dit moment nog geen formele dagvaarding is ingediend bij de rechtbank, maar dat Samsung heeft aangegeven dit op 17 augustus aanstaande te gaan doen. Mede doordat de dagvaarding nog niet binnen is, heeft de rechtbank de zaak nog niet op de rol gezet en volgens een medewerker van de rechtbank kan het nog maanden gaan duren, aangezien dit bij een bodemprocedure nou eenmaal niet zo snel gaat.

Wel lijkt het niet te gaan om een zaak die vanuit de Benelux is aangespannen, maar lijkt het hoofdkantoor van Samsung achter deze actie te zitten. Een medewerker van Samsun Benelux heeft aangegeven dat ze verder niet op de hoogte zijn, maar het bedrijf heeft wel een mededeling uitgestuurd waarin het bedrijf aangeeft dat het zich te allen tijde zal inzetten om haar intellectuele eigendommen te verdedigen. Zoals meestal in dit soort zaken geeft Apple Nederland geen commentaar.

De stap van Samsung komt niet onverwacht. Apple heeft in verscheidene landen een claim ingediend in verband met vermeent kopiëren van de iPhone en de iPad, waarbij het bedrijf voornamelijk de Samsung Galaxy S en de Galaxy Tab op het oog heeft. Dat het bedrijf nu ook Nederland aandoet in de patentstrijd betekent dat ons landje in de rij komt van landen waar Apple door Samsung is aangeklaagd. Naast Zuid-Korea en Japan heeft het bedrijf uit Korea Apple ook aangeklaagd in Duitsland. Nederland komt daar nu als tweede Europese land bij.

Update 17:12
Naar nu blijkt heeft Apple alweer een harde tik terug uitgedeeld, door via een tweetal kort gedingen een importverbod te eisen op de Galaxy S en de Tab. De strijd lijkt zich dus te gaan verharden, met eerst deze week twee zaken van Apple tegen Samsung en de bodemprocedure van Samsung die op de 17e aanhangig gemaakt gaat worden.

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters