Apple aangeklaagd om multi-touch-patent

Apple heeft zelf heel wat gerechtelijke klappen uitgedeeld, maar weet ook heel wat te incasseren. Nu heeft een bedrijf genaamd Elan Microelectronics Apple aangeklaagd om patenten rond multi-touch.

Apple logo

Apple is inmiddels verwikkeld in heel wat rechtzaken en is daarbij erg gesteld op haar patenten rond multi-touch. Eerder klaagde Apple HTC al aan rond deze kwestie, met nog onbekende uitkomst. Apple incasseert zelf echter ook heel wat en alle rechtzaken van Apple hebben we al een keer geïllustreerd in een redactieblog. Een van de aanklachten die daarin te zien was, kwam van Elan Microelectronics. Vorig jaar spande Elan namelijk al een rechtzaak tegen Apple aan omtrent multi-touch patenten. Daarbij was het Elan te doen om een schadevergoeding, maar nu pakt het bedrijf het serieuzer aan. In een nieuwe rechtzaak, die overigens over hetzelfde patent gaat, wil Elan een invoerverbod op Apple-producten met multi-touch.

De aanklacht is ingediend bij de International Trade Commission in Amerika. Hierbij vindt Elan Microelectronics dat Apple haar patenten schendt omdat het bedrijf multi-touch an sich gepatenteerd had, terwijl Apple alleen patent heeft op enkele multi-touch-bewegingen. Om hetzelfde patent had Elan trouwens al een keer een rechtzaak tegen Synaptics, waarbij Elan in het gelijk gesteld werd en een licentieovereenkomst met Synaptics sloot.

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters