Apple aangeklaagd om multi-touch-patent

Apple heeft zelf heel wat gerechtelijke klappen uitgedeeld, maar weet ook heel wat te incasseren. Nu heeft een bedrijf genaamd Elan Microelectronics Apple aangeklaagd om patenten rond multi-touch.

Apple logo

Apple is inmiddels verwikkeld in heel wat rechtzaken en is daarbij erg gesteld op haar patenten rond multi-touch. Eerder klaagde Apple HTC al aan rond deze kwestie, met nog onbekende uitkomst. Apple incasseert zelf echter ook heel wat en alle rechtzaken van Apple hebben we al een keer geïllustreerd in een redactieblog. Een van de aanklachten die daarin te zien was, kwam van Elan Microelectronics. Vorig jaar spande Elan namelijk al een rechtzaak tegen Apple aan omtrent multi-touch patenten. Daarbij was het Elan te doen om een schadevergoeding, maar nu pakt het bedrijf het serieuzer aan. In een nieuwe rechtzaak, die overigens over hetzelfde patent gaat, wil Elan een invoerverbod op Apple-producten met multi-touch.

De aanklacht is ingediend bij de International Trade Commission in Amerika. Hierbij vindt Elan Microelectronics dat Apple haar patenten schendt omdat het bedrijf multi-touch an sich gepatenteerd had, terwijl Apple alleen patent heeft op enkele multi-touch-bewegingen. Om hetzelfde patent had Elan trouwens al een keer een rechtzaak tegen Synaptics, waarbij Elan in het gelijk gesteld werd en een licentieovereenkomst met Synaptics sloot.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters