Apple aangeklaagd om multi-touch-patent

Apple heeft zelf heel wat gerechtelijke klappen uitgedeeld, maar weet ook heel wat te incasseren. Nu heeft een bedrijf genaamd Elan Microelectronics Apple aangeklaagd om patenten rond multi-touch.

Apple logo

Apple is inmiddels verwikkeld in heel wat rechtzaken en is daarbij erg gesteld op haar patenten rond multi-touch. Eerder klaagde Apple HTC al aan rond deze kwestie, met nog onbekende uitkomst. Apple incasseert zelf echter ook heel wat en alle rechtzaken van Apple hebben we al een keer geïllustreerd in een redactieblog. Een van de aanklachten die daarin te zien was, kwam van Elan Microelectronics. Vorig jaar spande Elan namelijk al een rechtzaak tegen Apple aan omtrent multi-touch patenten. Daarbij was het Elan te doen om een schadevergoeding, maar nu pakt het bedrijf het serieuzer aan. In een nieuwe rechtzaak, die overigens over hetzelfde patent gaat, wil Elan een invoerverbod op Apple-producten met multi-touch.

De aanklacht is ingediend bij de International Trade Commission in Amerika. Hierbij vindt Elan Microelectronics dat Apple haar patenten schendt omdat het bedrijf multi-touch an sich gepatenteerd had, terwijl Apple alleen patent heeft op enkele multi-touch-bewegingen. Om hetzelfde patent had Elan trouwens al een keer een rechtzaak tegen Synaptics, waarbij Elan in het gelijk gesteld werd en een licentieovereenkomst met Synaptics sloot.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters