Apple aangeklaagd voor 'glassgate'

Een Amerikaan heeft Apple aangeklaagd omdat het glas van zijn iPhone 4 brak, toen het toestel viel. De bewering van Apple dat het glas steviger is dan het plastic van vorige iPhone-versies klopt van geen kanten, klaagt de man.

gebroken glas iPhone 4

Donald Lebuhn uit Californië heeft zijn klacht bij de rechter neergelegd. Apple moet hem een schadevergoeding betalen vanwege misleidende reclame, vindt hij. In de reclame voor de iPhone 4 meldt de fabrikant dat het glas aan voor- en achterkant van het toestel twintig maal stijver en dertig maal harder is dan plastic. Het glas, dat van het type Gorilla Glass zou moeten zijn, werd ‘ultraduurzaam’ genoemd. Maar nadat hij het toestel van een metertje hoog liet vallen, denkt Lebuhn er anders over.

Het apparaat is naar zijn zeggen gevallen toen zijn dochter er een smsje mee stuurde. Het glas van de telefoon versplinterde na de val. Lebuhn meldt dat zijn vorige iPhone 3GS ook dergelijke ongelukjes heeft gehad, maar dat het toestel altijd heel is gebleven.

Lebuhn is niet de enige die klaagt over het glas van de iPhone 4. In oktober meldde Neowin dat iPhone 4-eigenaren 82 procent meer glasbreuken zagen dan bij vorige versies van de telefoon. Het artikel waarin Neowin dit meldde, was gebaseerd op ervaringen met 20000 iPhones. Een andere uitkomst van het onderzoek was dat vijftien procent van de iPhone 4-eigenaren in het eerste jaar na aankoop een ongeluk krijgen met hun toestel.

Lebuhn wil niet alleen zijn eigen aankoopbedrag voor de iPhone terug, hij vermoedt dat er veel meer gedupeerden zijn en hij eist dat die ook allemaal hun geld terugkrijgen. Vanwege het feit dat Apple zijn klanten van tevoren niet heeft gewaarschuwd dat je het toestel kunt weggooien als je het van een meter hoog laat vallen. Nu vergoedt Apple de reparatie van zo’n ongeluk niet; Lebuhn wil dat Apple dit wel gaat doen.

Bron: Neowin

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters