Apple aangeklaagd voor 'glassgate'

Een Amerikaan heeft Apple aangeklaagd omdat het glas van zijn iPhone 4 brak, toen het toestel viel. De bewering van Apple dat het glas steviger is dan het plastic van vorige iPhone-versies klopt van geen kanten, klaagt de man.

gebroken glas iPhone 4

Donald Lebuhn uit Californië heeft zijn klacht bij de rechter neergelegd. Apple moet hem een schadevergoeding betalen vanwege misleidende reclame, vindt hij. In de reclame voor de iPhone 4 meldt de fabrikant dat het glas aan voor- en achterkant van het toestel twintig maal stijver en dertig maal harder is dan plastic. Het glas, dat van het type Gorilla Glass zou moeten zijn, werd ‘ultraduurzaam’ genoemd. Maar nadat hij het toestel van een metertje hoog liet vallen, denkt Lebuhn er anders over.

Het apparaat is naar zijn zeggen gevallen toen zijn dochter er een smsje mee stuurde. Het glas van de telefoon versplinterde na de val. Lebuhn meldt dat zijn vorige iPhone 3GS ook dergelijke ongelukjes heeft gehad, maar dat het toestel altijd heel is gebleven.

Lebuhn is niet de enige die klaagt over het glas van de iPhone 4. In oktober meldde Neowin dat iPhone 4-eigenaren 82 procent meer glasbreuken zagen dan bij vorige versies van de telefoon. Het artikel waarin Neowin dit meldde, was gebaseerd op ervaringen met 20000 iPhones. Een andere uitkomst van het onderzoek was dat vijftien procent van de iPhone 4-eigenaren in het eerste jaar na aankoop een ongeluk krijgen met hun toestel.

Lebuhn wil niet alleen zijn eigen aankoopbedrag voor de iPhone terug, hij vermoedt dat er veel meer gedupeerden zijn en hij eist dat die ook allemaal hun geld terugkrijgen. Vanwege het feit dat Apple zijn klanten van tevoren niet heeft gewaarschuwd dat je het toestel kunt weggooien als je het van een meter hoog laat vallen. Nu vergoedt Apple de reparatie van zo’n ongeluk niet; Lebuhn wil dat Apple dit wel gaat doen.

Bron: Neowin

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters