Apple aangeklaagd voor 'glassgate'

Een Amerikaan heeft Apple aangeklaagd omdat het glas van zijn iPhone 4 brak, toen het toestel viel. De bewering van Apple dat het glas steviger is dan het plastic van vorige iPhone-versies klopt van geen kanten, klaagt de man.

gebroken glas iPhone 4

Donald Lebuhn uit Californië heeft zijn klacht bij de rechter neergelegd. Apple moet hem een schadevergoeding betalen vanwege misleidende reclame, vindt hij. In de reclame voor de iPhone 4 meldt de fabrikant dat het glas aan voor- en achterkant van het toestel twintig maal stijver en dertig maal harder is dan plastic. Het glas, dat van het type Gorilla Glass zou moeten zijn, werd ‘ultraduurzaam’ genoemd. Maar nadat hij het toestel van een metertje hoog liet vallen, denkt Lebuhn er anders over.

Het apparaat is naar zijn zeggen gevallen toen zijn dochter er een smsje mee stuurde. Het glas van de telefoon versplinterde na de val. Lebuhn meldt dat zijn vorige iPhone 3GS ook dergelijke ongelukjes heeft gehad, maar dat het toestel altijd heel is gebleven.

Lebuhn is niet de enige die klaagt over het glas van de iPhone 4. In oktober meldde Neowin dat iPhone 4-eigenaren 82 procent meer glasbreuken zagen dan bij vorige versies van de telefoon. Het artikel waarin Neowin dit meldde, was gebaseerd op ervaringen met 20000 iPhones. Een andere uitkomst van het onderzoek was dat vijftien procent van de iPhone 4-eigenaren in het eerste jaar na aankoop een ongeluk krijgen met hun toestel.

Lebuhn wil niet alleen zijn eigen aankoopbedrag voor de iPhone terug, hij vermoedt dat er veel meer gedupeerden zijn en hij eist dat die ook allemaal hun geld terugkrijgen. Vanwege het feit dat Apple zijn klanten van tevoren niet heeft gewaarschuwd dat je het toestel kunt weggooien als je het van een meter hoog laat vallen. Nu vergoedt Apple de reparatie van zo’n ongeluk niet; Lebuhn wil dat Apple dit wel gaat doen.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Iphone4 -

  Ik vind dat hij gelijk heeft. Ik heb ook een iphone 4 en mijne is vandaag ook gevallen, niet zo hoog, nog geen meter. Het glas aan de achterkant is helemaal gebroken, mijn moeder is toen naar de winkel terug gegaan en moest om hem te maken of op een nieuwe te kopen 170 euro betalen! En ik heb hem nog maar 1 maand ofzo. Wij laten hem nu opsturen zodat ze het glas kunnen maken en dat kost maar 30 euro. Eigenlijk is deze mobiel helemaal niet fijn. 1x laten vallen en hij is kapot! :S

 2. Gerrit -

  Vind toch dat hij wel een punt heeft hoor. Iedereen laat zn telefoon wel een keer vallen. Als i dan meteen kapot is, vind ik dat nogal vreemd. Zeker bij een duur toestel als de iphone 4.
  Ik heb een desire hd en heb m ook een keer uit mn handen laten vallen. Alleen wat miniscule lakschade.

  1. Dominick -

   Het ligt er heel erg aan hoe een toestel valt. Ik heb genoeg iPhones zien stuiteren zonder dat er iets gebeurt, en genoeg andere telefoons met wel problemen. Ik denk niet dat de iPhone veel eerder kapot gaat dan soortgelijke toestellen.

   En dat marketingclaims (deels) niet kloppen, dat is wel algemeen bekend volgens mij 😉

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters