Immersion klaagt Apple aan vanwege 3D-Touch-functies

Apple is vandaag aangeklaagd door Immersion. Dit tech-bedrijf uit Californië claimt dat het een aantal patenten bezit waar Apple inbreuk op doet met zijn 3D-Touch.

Het is al tijden een strijd in de tech-wereld. Elk jaar worden er tienduizenden patenten aangevraagd door de grote elektronicafabrikanten en die moeten zij bewaken. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat een ander bedrijf ervan doorgaat met jouw idee of concept. Dit heeft Apple namelijk ook bij Immersion gedaan met een aantal 3D-Touch-functies. Tenminste, dat is wat Immersion zegt.

Immersion patenten

Het gaat volgens Immersion om drie patenten. De eerste is het patent op een menu wat verschijnt met een lichte aanraking en welke volledig geopend wordt met een hardere aanraking. Dit lijkt erg op het ‘peek and pop’ van Apple’s iPhone 6S-toestellen. Waarschijnlijk staat Immersion met deze aanklacht in zijn recht.

De andere twee patenten betreffen voelbare feedback als je harder drukt én een interactie model voor gedeelde feedback. Deze laatste twee patenten hebben niet veel te maken met het huidige 3D-Touch van Apple. Toch heeft Immersion een behoorlijke kans op een geldbedrag van Apple met de aanklacht van het eerste patent.

Peek and pop

Immersion
Peek and pop

De peek and pop-methode van Apple is eigenlijk hetzelfde waar Immersion al een patent op had voordat Apple hem in zijn iPhone stopte. Door met een beetje druk op bijvoorbeeld een foto te drukken krijg je een voorbeeld. Als je vervolgens harder drukt open je de betreffende foto volledig. Deze methode is nieuw in smartphones. De technologie wordt door Apple 3D-Touch genoemd en wordt veroorzaakt door een drukgevoelige laag onder het scherm.

3D-Touch

3D-Touch is nu alleen te vinden in de iPhone 6S en 6S Plus. Deze toestellen zijn in september van 2015 aangekondigd. Daarnaast is er één Android-toestel met een drukgevoelig scherm, dit is de Huawei Mate S. Deze gebruikt de drukgevoeligheid onder andere om gewichten te meten. Of Huawei ook inbreuk heeft gedaan op het patent van Immersion is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters