Immersion klaagt Apple aan vanwege 3D-Touch-functies

Apple is vandaag aangeklaagd door Immersion. Dit tech-bedrijf uit Californië claimt dat het een aantal patenten bezit waar Apple inbreuk op doet met zijn 3D-Touch.

Het is al tijden een strijd in de tech-wereld. Elk jaar worden er tienduizenden patenten aangevraagd door de grote elektronicafabrikanten en die moeten zij bewaken. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat een ander bedrijf ervan doorgaat met jouw idee of concept. Dit heeft Apple namelijk ook bij Immersion gedaan met een aantal 3D-Touch-functies. Tenminste, dat is wat Immersion zegt.

Immersion patenten

Het gaat volgens Immersion om drie patenten. De eerste is het patent op een menu wat verschijnt met een lichte aanraking en welke volledig geopend wordt met een hardere aanraking. Dit lijkt erg op het ‘peek and pop’ van Apple’s iPhone 6S-toestellen. Waarschijnlijk staat Immersion met deze aanklacht in zijn recht.

De andere twee patenten betreffen voelbare feedback als je harder drukt én een interactie model voor gedeelde feedback. Deze laatste twee patenten hebben niet veel te maken met het huidige 3D-Touch van Apple. Toch heeft Immersion een behoorlijke kans op een geldbedrag van Apple met de aanklacht van het eerste patent.

Peek and pop

Immersion
Peek and pop

De peek and pop-methode van Apple is eigenlijk hetzelfde waar Immersion al een patent op had voordat Apple hem in zijn iPhone stopte. Door met een beetje druk op bijvoorbeeld een foto te drukken krijg je een voorbeeld. Als je vervolgens harder drukt open je de betreffende foto volledig. Deze methode is nieuw in smartphones. De technologie wordt door Apple 3D-Touch genoemd en wordt veroorzaakt door een drukgevoelige laag onder het scherm.

3D-Touch

3D-Touch is nu alleen te vinden in de iPhone 6S en 6S Plus. Deze toestellen zijn in september van 2015 aangekondigd. Daarnaast is er één Android-toestel met een drukgevoelig scherm, dit is de Huawei Mate S. Deze gebruikt de drukgevoeligheid onder andere om gewichten te meten. Of Huawei ook inbreuk heeft gedaan op het patent van Immersion is nog niet bekend.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters