‘Apple AirPods komen toch pas volgend jaar uit’

Uit onderzoek van Barclays blijkt dat Apple’s AirPods waarschijnlijk toch pas volgend jaar uit zullen komen. Daarmee mist Apple dus de feestdagen.

Apple AirPods

AirPodsDe iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben geen headphone jack, een controversiële beslissing van Apple. De smartphonefabrikant kondigde naast zijn nieuwe vlaggenschepen ook de AirPods aan, draadloze oordopjes die moeten bewijzen dat de headphone jack verouderd is. Helaas is het op dit moment als consument onmogelijk om je te laten overtuigen, want de AirPods zijn nog niet verkrijgbaar.  Begin oktober liet Apple weten dat het niet gelooft in het verschepen van een product voor het klaar is, en dat daarom de oordopjes worden uitgesteld. Er werd al snel gespeculeerd dat de draadloze oordopjes pas volgend jaar uit zullen komen. Dat werd vervolgend ontkend door bronnen binnen de industrie.

Nog meer uitstel

Nu lijkt het er echter toch op dat je de Apple AirPods pas begin 2017 zult kunnen bemachtigen. Analisten van Barclays hebben die conclusie getrokken na onderzoek binnen de leveringsketen. Volgens de bank zullen de oordopjes de komende vier weken nog niet over de lopende band rollen. Dat betekent dat de oordopjes niet meer voor de feestdagen in de winkels zullen liggen. De AirPods zijn met een prijskaartje van $159 vrij prijzig, dus daarmee loopt Apple dit jaar een flinke potentiële omzet mis.

15 miljoen

 

De analisten wijzen erop dat Apple dat niet geheel zal kunnen compenseren met de uiteindelijke release. Tegen die tijd zal een deel van de consumenten die de AirPods hebben overwogen immers al gekozen hebben voor een alternatief. Dan zal er ook minder incentive zijn om alsnog over te stappen. Volgens de bank is Apple van plan om tien tot vijftien miljoen AirPods te produceren in december, waarmee de eerste lading naar verwachting zeer snel uitverkocht zal zijn.

Bron: MacRumors

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters