‘Apple AirPods komen toch pas volgend jaar uit’

Uit onderzoek van Barclays blijkt dat Apple’s AirPods waarschijnlijk toch pas volgend jaar uit zullen komen. Daarmee mist Apple dus de feestdagen.

Apple AirPods

AirPodsDe iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben geen headphone jack, een controversiële beslissing van Apple. De smartphonefabrikant kondigde naast zijn nieuwe vlaggenschepen ook de AirPods aan, draadloze oordopjes die moeten bewijzen dat de headphone jack verouderd is. Helaas is het op dit moment als consument onmogelijk om je te laten overtuigen, want de AirPods zijn nog niet verkrijgbaar.  Begin oktober liet Apple weten dat het niet gelooft in het verschepen van een product voor het klaar is, en dat daarom de oordopjes worden uitgesteld. Er werd al snel gespeculeerd dat de draadloze oordopjes pas volgend jaar uit zullen komen. Dat werd vervolgend ontkend door bronnen binnen de industrie.

Nog meer uitstel

Nu lijkt het er echter toch op dat je de Apple AirPods pas begin 2017 zult kunnen bemachtigen. Analisten van Barclays hebben die conclusie getrokken na onderzoek binnen de leveringsketen. Volgens de bank zullen de oordopjes de komende vier weken nog niet over de lopende band rollen. Dat betekent dat de oordopjes niet meer voor de feestdagen in de winkels zullen liggen. De AirPods zijn met een prijskaartje van $159 vrij prijzig, dus daarmee loopt Apple dit jaar een flinke potentiële omzet mis.

15 miljoen

 

De analisten wijzen erop dat Apple dat niet geheel zal kunnen compenseren met de uiteindelijke release. Tegen die tijd zal een deel van de consumenten die de AirPods hebben overwogen immers al gekozen hebben voor een alternatief. Dan zal er ook minder incentive zijn om alsnog over te stappen. Volgens de bank is Apple van plan om tien tot vijftien miljoen AirPods te produceren in december, waarmee de eerste lading naar verwachting zeer snel uitverkocht zal zijn.

Bron: MacRumors

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters