Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥

Een Amerikaan werd op een nare manier verrast tijdens het fitnessen. Zijn AirPods ontploften namelijk. Althans, zijn rechter oortje. Hebben we hier met een uitzondering te maken?

Apple AirPods ontploft

Het lijkt bij bijna elke smartphone, laptop of televisie wel te gebeuren: ontploffende exemplaren. Althans, uitzonderingen die in de fik vliegen. Sinds de Samsung Galaxy Note 7 ligt het echter toch een stuk gevoeliger. Achteraf gezien blijkt de consument verrassend vergevingsgezind te zijn, maar de initiële backlash was toen gigantisch. De Koreaanse fabrikant moest de Galaxy Note 7 tot tweemaal toe uit de markt halen, nadat meerdere exemplaren in de fik vlogen. Met alle gevolgen van dien.

iPhone 8
De Apple AirPods

Het gebeurd ook bij vrijwel elke iPhone. Dan blijft het echter bij uitzonderingen, niet extreme gevallen zoals de Galaxy Note 7. Nu lijkt hetzelfde te zijn gebeurd met Apple’s AirPods. Dat zijn de draadloze oordopjes van de techgigant. Sinds de iPhone geen headphone jack meer heeft, kiezen steeds meer consumenten voor de vrij prijzige accessoires.

Een Amerikaan genaamd Jason Colon is er groot fan van. Onlangs kwam hij aan het sporten in zijn lokale fitness-zaal, in Florida. Opeens zag hij witte rook naast zich, wat na een korte inspectie uit zijn rechter oor bleek te komen. Gelukkig heeft hij de AirPod direct uit zijn oor gehaald. Hij legde de gadget neer en ging hulp halen. Toen hij terug kwam, schrok hij: het oordopje was namelijk in de fik gevolgen. Ontploft.

Apple AirPods ontploft

Geen hitte, Apple doet onderzoek

Het linker oortje was nog volledig intact. Hij voelde tijdens het gebruik geen hitte in zijn oor, dus de Amerikaan heeft geluk gehad. Anders was het oortje zonder dat hij het voelde aankomen in zijn oor ontploft. In dit soort gevallen wordt er meteen naar de batterij gewezen. Logisch, want dat is het enige onderdeel dat echt kan ontploffen. Batterijen zijn voor ons vanzelfsprekend, maar het blijven risicovolle items.

Ze ontploffen echter niet uit zichzelf. Dan moet er tijdens de productie iets fout zijn gegaan, of er is tijdens het gebruik interne schade ontstaan. Spijtig, maar fabrikanten doen er alles aan om dat te voorkomen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier dus om een uitzondering, zoals in de andere gevallen. Apple zit er in ieder geval bovenop, en is een uitgebreid onderzoek gestart naar het geval. Voorlopig kun je je AirPods dus gerust blijven gebruiken. Check hier onze review.

 

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters