Apple zet de aanval op Android in met nieuwe video’s: ludiek of overdreven?

Apple zet met acht nieuwe video’s de aanval op Android in. De boodschap is duidelijk: van een iPhone wordt je veel gelukkiger. De vraag is alleen of de gemiddelde Android-gebruiker er gehoor aan geeft.

Switch to iPhone: Apple zet de aanval op Android in

De groei in de smartphonemarkt loopt terug. Opkomende markten zoals India en Indonesi√ę weten de cijfers nog te compenseren, maar in het westen doen we allemaal steeds langer met onze smartphones.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Er komen dus niet veel nieuwe gebruikers bij. Hoog tijd dus om consumenten bij de concurrentie weg te kapen. Apple zet het offensief in met de nieuwe Switch to iPhone campagne die onlangs van start is gegaan.

Met acht nieuwe¬†video’s probeert de techgigant Android-gebruikers te overtuigen om over te stappen naar een iPhone. Volgens Apple heb je er immers baat bij als je de Samsung Galaxy of Sony Xperia aan de kant legt en naar de Apple Store vertrekt.

De video’s laten er geen gras over groeien. In de eerste video zien we mensen van de grijze kant, jouw telefoon, springen naar een kleurrijkere kant, de iPhone. De boodschap is duidelijk: van een iPhone wordt je veel gelukkiger.

Met de video wordt de aandacht gevestigd op de Move to iOS app, die je in de Play Store kunt vinden. Middels de app kun je snel je contacten en andere gegevens overzetten naar je nieuwe iPhone.

Met de tweede video maakt Apple duidelijk dat iPhones beter beveiligd zijn. Een inbreker probeert in de kleurrijke kant in te breken, maar komt er niet in. De kant van jouw smartphone, een Android toestel dus, kan hij met het grootste gemak opbreken.

En zo gaat het met elke video door. De vergelijkingen zijn bijna altijd zeer overdreven en je zou vaak ook het tegenovergestelde van Android smartphones kunnen zeggen, maar ja, Apple’s boodschap is duidelijk.

Het is alleen de vraag of de gemiddelde Android-gebruiker er gehoor aan geeft. Android is in de afgelopen jaren echt volwassen geworden. Het besturingssysteem is sneller, veiliger en een stuk stabieler dan voorheen.

Juist nu Apple niet meer innovatief is en iPhones in verhouding erg duur zijn, wordt het steeds moeilijker om de nieuwste iPhone aan te bevelen in plaats van de nieuwste OnePlus of Motorola. Waarom zou je dubbel zoveel betalen?

Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. Bovendien zijn deze video’s natuurlijk ook op huidige iPhone-gebruikers gericht. Zij worden in hun keuze bevestigd door dit soort vergelijkingen.

Deze video’s zijn ludiek, maar Apple kan het echte verschil gaan maken met de iPhone 8. Hier kun je alle video’s uit de nieuwe campagne bekijken.

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters