Apple zet de aanval op Android in met nieuwe video’s: ludiek of overdreven?

Apple zet met acht nieuwe video’s de aanval op Android in. De boodschap is duidelijk: van een iPhone wordt je veel gelukkiger. De vraag is alleen of de gemiddelde Android-gebruiker er gehoor aan geeft.

Switch to iPhone: Apple zet de aanval op Android in

De groei in de smartphonemarkt loopt terug. Opkomende markten zoals India en Indonesië weten de cijfers nog te compenseren, maar in het westen doen we allemaal steeds langer met onze smartphones.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Er komen dus niet veel nieuwe gebruikers bij. Hoog tijd dus om consumenten bij de concurrentie weg te kapen. Apple zet het offensief in met de nieuwe Switch to iPhone campagne die onlangs van start is gegaan.

Met acht nieuwe video’s probeert de techgigant Android-gebruikers te overtuigen om over te stappen naar een iPhone. Volgens Apple heb je er immers baat bij als je de Samsung Galaxy of Sony Xperia aan de kant legt en naar de Apple Store vertrekt.

De video’s laten er geen gras over groeien. In de eerste video zien we mensen van de grijze kant, jouw telefoon, springen naar een kleurrijkere kant, de iPhone. De boodschap is duidelijk: van een iPhone wordt je veel gelukkiger.

Met de video wordt de aandacht gevestigd op de Move to iOS app, die je in de Play Store kunt vinden. Middels de app kun je snel je contacten en andere gegevens overzetten naar je nieuwe iPhone.

Met de tweede video maakt Apple duidelijk dat iPhones beter beveiligd zijn. Een inbreker probeert in de kleurrijke kant in te breken, maar komt er niet in. De kant van jouw smartphone, een Android toestel dus, kan hij met het grootste gemak opbreken.

En zo gaat het met elke video door. De vergelijkingen zijn bijna altijd zeer overdreven en je zou vaak ook het tegenovergestelde van Android smartphones kunnen zeggen, maar ja, Apple’s boodschap is duidelijk.

Het is alleen de vraag of de gemiddelde Android-gebruiker er gehoor aan geeft. Android is in de afgelopen jaren echt volwassen geworden. Het besturingssysteem is sneller, veiliger en een stuk stabieler dan voorheen.

Juist nu Apple niet meer innovatief is en iPhones in verhouding erg duur zijn, wordt het steeds moeilijker om de nieuwste iPhone aan te bevelen in plaats van de nieuwste OnePlus of Motorola. Waarom zou je dubbel zoveel betalen?

Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. Bovendien zijn deze video’s natuurlijk ook op huidige iPhone-gebruikers gericht. Zij worden in hun keuze bevestigd door dit soort vergelijkingen.

Deze video’s zijn ludiek, maar Apple kan het echte verschil gaan maken met de iPhone 8. Hier kun je alle video’s uit de nieuwe campagne bekijken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters