Dit is de Apple App Store 2.0

Volgende week maandag is WWDC, de jaarlijkse Apple conferentie voor ontwikkelaars. Tijdens dit evenement draait alles om de software en de ontwikkelaars daarvan. Een grote update die we kunnen verwachten is die van de App Store voor iOS.

Apple App StoreApple App Store

Phil Schiller heeft met The Verge over details rond de veranderingen gepraat. De App Store zal niet veranderen qua design, maar zal over nieuwe features als abonnementen en voor adverteerders gaan beschikken. Als je een App op de App Store wilt zetten gaat deze door een goedkeuringsproces. Dit kon voorheen een aantal dagen tot weken duren. De snelheid waarmee het goedkeuringsproces verloopt is inmiddels erg verbeterd: vijftig procent van de ingestuurde apps worden na 24 uur gekeurd en negentig procent binnen 48 uur. Voor de alledaagse App Store gaan er ook een aantal dingetjes veranderen.

AbonnementenApple App Store

Met een abonnement op een game betaal je niet in één keer voor de hele game maar je betaal je kleine delen als er nieuwe content wordt toegevoegd bijvoorbeeld. Dit voorkomt dat makers van applicaties een compleet nieuwe app maken waarvoor je de hoofdprijs moet betalen. Als je een jaar later nog steeds abonnee bent van die game, maakt Apple van de gebruikelijke 30/70 ratio een 15/85 ratio, waardoor de makers nog meer inkomsten krijgen.

Ad Store

De Apple App Store kan binnenkort weleens de Apple Ad Store worden. Als je zoekt op een game of andere app dan zal er tussen de zoekresultaten een advertentie verschijnen, de advertenties zijn hetzelfde als degene die je in Google Maps kunt verwachten en worden geleverd door ‘Search Ads’.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters