Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham?

Augmented reality is niet iets nieuws, maar is in al die jaren dat bedrijven ermee bezig zijn nog steeds niet echt groot geworden. Het spel Pokémon Go verzamelde al behoorlijk wat fans voor de technologie en nu lijkt het erop dat Apple bezig is met het laatste benodigde zetje. Met de iPhone X werd Face ID geïntroduceerd als vervanger voor de vingerafdrukscanner. Een concept van Leo Costa laat zien hoe Face ID mogelijk een centrale rol zal spelen bij de verdere verspreiding van de technologie met Apple’s AR bril.

AR Bril met iPhone X inham

Hoewel Apple zelf niet heeft bevestigd dat er aan een AR bril wordt gewerkt, zijn er verschillende redelijk betrouwbare bronnen, welke aangeven dat de iPhone maker wel degelijk bezig is met het ontwikkelen van een soort Apple Glasses. Deze zou in 2019 klaar moeten zijn voor hongerige gebruikers. In het concept van Costa is de discutabele inham met sensoren van de iPhone X te zien op wat mogelijk zou kunnen lijken op Apple’s AR bril. Overigens moeten we zeggen dat de inham daar veel minder misplaatst lijkt.

Apple AR bril
Concept Apple AR Bril door Leo Costa

Stijging beschikbare AR apps en games

Apple zet met de introductie van iOS 11 groot in op augmented reality. Onlangs zagen we de nieuwe AR Ikea Place app in de App Store verschijnen, welke met Apple’s ARKit is gebouwd. Binnenkort kunnen we ook het Pokémon Go achtige The Walking Dead spel verwachten en een hele hoop andere AR goodies.

Smartphone niet ideaal voor augmented reality

Het is niet ondenkbaar dat wanneer je vaak bezig bent met AR spelletjes en andere apps, dat je smartphone je op een gegeven moment in de weg zal zitten. De stap naar een AR bril zal dan redelijk makkelijk genomen worden. Eén van de problemen met Google Glass was dat er niet genoeg relevante content was om mensen over de streep te halen. Apple omzeilt dit probleem door zelf de ontwikkeling van deze content te stimuleren.

Via: Medium

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters