Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt

Met de komst van iOS 11 zullen er later in het jaar opeens miljoenen mensen, door de bijhorende ARKit, een toestel hebben met geavanceerde augmented reality mogelijkheden. Verwacht wordt dat dit de AR ontwikkeling een behoorlijke boost zal geven. Nu zijn er al lange tijd geruchten over een mogelijke Apple AR bril. Gezien de huidige ontwikkelingen lijkt het waarschijnlijker dan ooit, dat Apple inderdaad binnenkort met een AR bril op de markt komt.

Patent voor Apple AR bril

Eerder deze week is een Apple patent opgedoken waarin naast AR technologieën voor de iPhone ook een AR bril werd beschreven. Met de bril zouden gebruikers niet alleen AR content kunnen zien, maar hier ook mee interacteren door middel van handgebaren.

Apple AR bril?

AR bril zou de iPhone ervaring kunnen vergroten

Hoewel het patent voor de bril een hele duidelijk aanwijzing is dat Apple van plan is een AR bril uit te brengen, weten we dat een patent niet perse altijd ook een echt product wordt. Maar gezien de beperkingen van augmented reality op een telefoon, zou het een logische stap zijn een bril als accessoire te gebruiken om de AR ervaring uit te breiden. Als je met AR op je smartphone bezig bent, ben je verplicht te blijven kijken naar je display. Met een bril wordt deze ervaring vele malen meer uitgebreid en wordt AR ook echt immersief.

Pokémon Go

Apple is al een tijdje bezig met AR bedrijven opkopen

Alles wijst er dus op dat we binnenkort in een aangepaste wereld rondlopen met Apple brillen. Apple is in ieder geval goed voorbereid op het implementeren van de technologie. Al een tijdje is het bedrijf bezig verschillende bedrijven op te kopen, welke allemaal zouden kunnen bijdragen aan Apple’s toekomstige AR producten.

Google Glass
Google Glass

En Google Glass dan?

We weten allemaal dat Google in het verleden ook al heeft geprobeerd AR te introduceren met Google Glass. Helaas voor het bedrijf is niet iedereen massaal met de bril gaan rondlopen. Google had wat dat betreft pech dat het de technologie te vroeg introduceerde, terwijl het platform daarvoor er nog helemaal niet was om de technologie groot te maken. De tijden zijn echter veranderd en nu Apple augmented reality binnenkort groot gaat inzetten, is dat het sein voor Google om van het momentum gebruik te maken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters