‘Augmented reality bril Apple wordt pas over enkele jaren onthuld’

Het lijkt erop dat Apple zijn innovatieve augmented reality bril heeft uitgesteld. Dat beweert de Financial Times.

Apple

Tim Cook
Apple CEO Tim Cook

Apple wist met de iPad en iPhone een nieuwe productcategorie te introduceren. De afgelopen jaren werd vaak geklaagd dat het bedrijf niet meer zo innovatief is als vroeger. Volgens analisten bereidt de techgigant zich echter voor op de volgende techrevolutie: augmented reality. Apple werkt al enkele jaren aan een speciale bril. Geruchten wezen erop dat de bril wellicht eind dit jaar al zal worden onthuld. Je zult echter nog langer geduld moeten hebben, als we de Financial Times moeten geloven.

Apple stelt zijn augmented reality bril uit

Volgens de publicatie zal Apple zijn AR-bril namelijk pas volgend jaar onthullen, of misschien zelfs het jaar daarop. De ontwikkelingen op dat gebied volgen elkaar snel op, dus het is cruciaal dat je als fabrikant op het juiste moment je product mainstream maakt. Zeker als het om Apple gaat. Het is onduidelijk wat dit uitstel gaat betekenen voor de iPhone 8. Het premium toestel heeft naar verluidt verschillende augmented reality-functies. Zo wil Apple volgens analisten consumenten alvast bekend maken met zijn benadering van de bijzondere technologie.

Wie maakt augmented reality mainstream?

Tim Cook heeft meerdere keren in interviews benadrukt hoe belangrijk augmented en virtual reality zijn. Volgens hem heeft AR echter meer potentie, omdat gebruikers zich niet af hoeven te sluiten van de buitenwereld. De CEO verwacht dat de technologie ontzettend groot zal gaan worden. Maar wie maakt het mainstream? Afgelopen januari kreeg een journalist van een medewerker van Carl Zeiss te horen dat Apple aan een bril werkt. Volgens Bloomberg heeft Apple zelfs al onderdelen besteld voor prototypes. De brillen kunnen net zoals de Apple Watch gekoppeld worden aan een iPhone.

Bron: FinancialTimes

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters