‘Apple implementeert augmented reality eerst in iPhone, later pas brillen’

Het is geen geheim dat Apple geïnteresseerd is in het toepassen van augmented reality features bij de producten van het bedrijf. Waar wel verwarring over bestaat is over hoe dit precies zal gebruiken en bij welke producten we de AR features precies zullen zien. In een nieuw rapport van Bloomberg wordt bevestigd dat Apple inderdaad bezig is met AR en dat er zelfs honderden ingenieurs bezig zijn met het project. Het rapport schept wat meer duidelijkheid over het hoe en wat van Apple AR.

augmented realityApple’s augmented reality features

Bij het team van ingenieurs dat aan de AR technologie werkt, zouden ook mensen van het iPhone camera team zitten. Deze zouden bezig zijn met AR features voor op de iPhone. Volgens het Bloomberg bericht zou Apple bezig zijn met de mogelijkheid om foto’s later te bewerken voor AR. Na het maken van een foto zou bijvoorbeeld de diepte van bepaalde objecten nog veranderd kunnen worden. Ook zou er een feature komen, waarbij een object geïsoleerd kan worden en 180 graden gekanteld kan worden. Apple zou daarnaast ook werken aan een feature, waarbij met de AR technologie objecten op een persoon in de foto kunnen worden geplaatst.

AR brillen pas in een later stadium

Hoewel Apple van plan zou zijn de AR technologie bij meerdere producten toe te passen, zou het bedrijf er volgens Bloomberg voor kiezen pas in een later stadium AR brillen uit te brengen. Op het moment zijn er al een paar brillen op de markt. Deze werken echter nog niet naar behoren of zijn te zwaar en groot voor plezierig gebruik. Apple zou extra  tijd willen investeren in het ontwikkelen van slanke en lichte modellen, die hun werk goed doen.

Bron: Bloomberg

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters