iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’

We weten dat Apple morgen verschillende nieuwe iPhones gaat onthullen. Wellicht zullen de nieuwe toestellen echter slechts een bijzaak zijn. Volgens Wall Street Journaal gaat de techgigant de komende weken namelijk zijn eerste augmented reality hardware lanceren.

Apple en augmented reality: de toekomst van tech

We schrijven al maanden over de nieuwe iPhone die Apple morgen gaat onthullen. Misschien wordt het gloednieuwe design echter een bijzaak. Volgens Wall Street Journal gaat Apple namelijk ook zijn eerste augmented reality hardware lanceren. Ja, de technologie die Tim Cook eerder al als de volgende grote techrevolutie bestempelde.

Analisten weten het al zeker: augmented reality hardware wordt net zo groot als de iPad, Apple Watch en iPhone. Sterker nog, uiteindelijk zal de technologie onze telefoons volledig vervangen. Waarom nog je telefoon uit je zak vissen als je alle informatie direct ziet op je netvlies? Dan hebben we het over de uiteindelijke mogelijkheden, maar voorlopig zal het enkel bij een bril blijven.

Apple

Een mooie tussenstap dus. Maar als iemand augmented reality mainstream kan maken, dan is Apple het wel. De techgigant onthulde eerder dit jaar al een devkit genaamd ARKit, waarmee ontwikkelaars Pokémon Go-achtige apps kunnen ontwikkelen voor iOS 11. Dat is de grote update die ergens deze maand uitgerold wordt.

Teleurstelling of een legendarische One more thing?

Maar wat voor hardware gaat het bedrijf lanceren? We weten al langere tijd dat Apple met een groot team aan een bril werkt, maar de laatste geruchten hintten ernaar dat die pas over enkele jaren op de markt zal komen. Er is een saai en lichtelijk teleurstellend antwoord op deze vraag. Wellicht doelt de bron van Wall Street Journal simpelweg op de iPhone X.

Het nieuwe toestel kan met zijn verticaal geplaatste dubbele camera in landschapsmodus een digitale laag plaatsen over je omgeving. Maar nogmaals, dat zou een teleurstellend antwoord zijn. Natuurlijk is het top dat Apple augmented reality pusht met iOS 11, maar dat wisten we al. Bovendien is augmented reality op smartphones beperkter dan je misschien zou verwachten.

Tim Cook iPhone 8ARKit

Dan toch een bril? Die kans is zeer klein, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Apple ons verrast met een One more thing… Dan zullen we juichen, want die innovatieve en verrassende kant van de techgigant hebben we de afgelopen jaren gemist. Tot dan nemen we dit soort vage geruchten met een flinke korrel zout, ook bij prestigieuze publicaties. Check hier wat Apple verder gaat onthullen.

 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters