‘Apple werkt aan augmented reality bril met Carl Zeiss’

Vorig jaar doken er geruchten op dat Apple onderzoek deed naar de mogelijkheden van augmented reality. In november zou het bedrijf zelfs al “near-eye” displays hebben gekocht om experimenten mee te doen. Nu lijkt het erop dat Apple behoorlijke vorderingen heeft geboekt sinds vorig jaar en we sneller dan verwacht een Apple AR bril kunnen verwelkomen in de Apple familie.

Apple en Carl Zeiss

Microsoft’s HoloLens

Volgens technoloog Robert Scoble zou een onbekende werknemer van Carl Zeiss informatie hebben gelekt over de nieuwe bril. De werknemer bevestigde dat Carl Zeiss en Apple samen aan het werk waren aan een lichte bril met augmented/mixed reality. De bril zou daarbij zelfs dit jaar nog aangekondigd kunnen worden. Dit zou wellicht de reden geweest kunnen zijn, dat Carl Zeiss ook een stand had op het laatste Consumer Electronics Show in de AR sectie.

Augmented reality bril niet onwaarschijnlijk

Hoewel een officiële aankondiging nog ontbreekt, zijn de geruchten niet geheel ongeloofwaardig. Apple CEO, Tim Cook, steekt zijn enthousiasme voor de augmented reality technologie niet onder stoelen of banken. In de afgelopen twee jaar heeft Apple zelfs twee beginnende AR bedrijven overgenomen. Voeg hier ook nog aan toe dat Apple recentelijk een patent heeft toegewezen gekregen voor intelligente brillen met digitale displays. Alles wijst erop dat het bedrijf inderdaad bezig zou kunnen zijn met brillen die een virtuele laag aan de realiteit toevoegen.

De toekomst is (bijna) nu

Het zal interessant zijn om te zien welke kant Apple op zal gaan met de nieuwe brillen. Er wordt gezegd dat de brillen mogelijkerwijs draadloos met een iPhone verbonden kunnen worden. Ze zouden dan beelden en contextuele relevante informatie in het gezichtsveld van de gebruiker weergeven. Het klinkt ontzettend handig en erg futuristisch. Maar misschien is de “toekomst” toch dichterbij dan we denken.

Bron: Robert Scoble

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters