‘Apple werkt aan augmented reality bril met Carl Zeiss’

Vorig jaar doken er geruchten op dat Apple onderzoek deed naar de mogelijkheden van augmented reality. In november zou het bedrijf zelfs al “near-eye” displays hebben gekocht om experimenten mee te doen. Nu lijkt het erop dat Apple behoorlijke vorderingen heeft geboekt sinds vorig jaar en we sneller dan verwacht een Apple AR bril kunnen verwelkomen in de Apple familie.

Apple en Carl Zeiss

Microsoft’s HoloLens

Volgens technoloog Robert Scoble zou een onbekende werknemer van Carl Zeiss informatie hebben gelekt over de nieuwe bril. De werknemer bevestigde dat Carl Zeiss en Apple samen aan het werk waren aan een lichte bril met augmented/mixed reality. De bril zou daarbij zelfs dit jaar nog aangekondigd kunnen worden. Dit zou wellicht de reden geweest kunnen zijn, dat Carl Zeiss ook een stand had op het laatste Consumer Electronics Show in de AR sectie.

Augmented reality bril niet onwaarschijnlijk

Hoewel een officiële aankondiging nog ontbreekt, zijn de geruchten niet geheel ongeloofwaardig. Apple CEO, Tim Cook, steekt zijn enthousiasme voor de augmented reality technologie niet onder stoelen of banken. In de afgelopen twee jaar heeft Apple zelfs twee beginnende AR bedrijven overgenomen. Voeg hier ook nog aan toe dat Apple recentelijk een patent heeft toegewezen gekregen voor intelligente brillen met digitale displays. Alles wijst erop dat het bedrijf inderdaad bezig zou kunnen zijn met brillen die een virtuele laag aan de realiteit toevoegen.

De toekomst is (bijna) nu

Het zal interessant zijn om te zien welke kant Apple op zal gaan met de nieuwe brillen. Er wordt gezegd dat de brillen mogelijkerwijs draadloos met een iPhone verbonden kunnen worden. Ze zouden dan beelden en contextuele relevante informatie in het gezichtsveld van de gebruiker weergeven. Het klinkt ontzettend handig en erg futuristisch. Maar misschien is de “toekomst” toch dichterbij dan we denken.

Bron: Robert Scoble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters