‘Apple verliest tweede plek smartphonemarkt aan moederbedrijf OnePlus’

Apple is zijn tweede plek op smartphonemarkt kwijtgeraakt. BBK heeft namelijk voor het eerst meer smartphones verkocht dan de iPhone-producent. BBK is het moederbedrijf van veel Chinese merken, waaronder Oppo, Vivo en OnePlus.

BBK marktaandeel van 12 procent

bbkDat maakt analistenbureau Garnter bekend op zijn website. Het rekent Oppo en BBK apart, maar beide merken maken deel uit van hetzelfde concern van BBK. Daarmee heeft het Chinese bedrijf 12 procent van het marktaandeel in handen. Apple heeft in het derde kwartaal van 2016 11,5 procent van het marktaandeel. Dat is voor Apple het laagste sinds het eerste kwartaal van 2009. De Amerikaanse technologieproducent verkocht drie miljoen minder iPhones dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Samsung worstelt, maar nog altijd fier bovenaan

Samsung staat met 19,2 procent marktaandeel nog altijd fier bovenaan de lijst. De Zuid-Koreaanse fabrikant leverde wel fiks in ten opzichte van vorig jaar (23,6 procent), mede door het Note 7-fiasco. Deze cijfers zijn overigens geschat, omdat Samsung zelf geen cijfers publiceert. Net buiten de top 3 valt Huawei. Dat verkocht in Q3 van 2016 bijna 32,5 miljoen telefoons. Dat is vijf miljoen meer dan in hetzelfde kwartaal in 2015.

Huawei wil Apple inhalen

Het valt dus op dat Huawei het gat met Apple steeds kleiner aan het maken is. Huawei zelf zal het misschien niet verbazen. Onlangs vertelde Huawei-directeur Richard Yu namelijk nog dat het Chinese bedrijf Apple binnen twee jaar wil inhalen. “Stapje bij beetje winnen we het vertrouwen en de loyaliteit van klanten. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om”, aldus Yu.

Bron: Gartner via Tweakers

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters