Apple behaalt record omzet dankzij mobiele apparaten in het laatste kwartaal

Apple heeft een record omzet geboekt in het laatste kwartaal, dat in fiscale termen als eerste kwartaal van 2011 wordt aangeduid. Nog nooit behaalde Apple in zo’n korte tijd zoveel omzet: 26,74 miljard dollar.

NYC Apple Store

Zo’n fraai winstcijfer gaat met andere grote getallen gepaard. Er zijn in het afgelopen kwartaal 16,24 miljoen iPhones verkocht, 7,33 miljoen iPads, 4,13 miljoen Macs, en 19,45 miljoen iPods. De winst per aandeel bedroeg 6,43 dollar. De winst kwam in het kwartaal uit op 6 miljard dollar.

Na het slechte nieuws over de slechte gezondheid van Apple-baas Steve Jobs is dit een opsteker voor het bedrijf. “We hadden niet gelukkiger kunnen zijn met de prestaties van ons bedrijf, dat 9,8 miljard dollar in casfhlow heeft opgeleverd in het decemberkwartaal”, aldus financieel directeur Peter Oppenheimer. “Als we vooruit kijken naar het volgende kwartaal, verwachten we een winst van ongeveer 22 miljard dollar en we verwachten een winst per aandeel van ongeveer 4,90 dollar.”

Met de fraaie winstcijfers overtreft Apple de verwachtingen van Wall Street. “Het is een fenomenaal kwartaal geweest met recordverkopen van Macs, iPhones en iPads”, aldus Steve Jobs. “En we hebben nog veel meer in de pijplijn voor dit jaar.” Apple heeft momenteel een reserve van bijna 60 miljard dollar op de bank staan. Dit geld kan gebruikt worden voor overnames en grote investeringen. Momenteel is de fabrikant een van de weinige die zulke grote reserves heeft staan en die ongemoeid laat.

Bron: bgr

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters