Apple behaalt record omzet dankzij mobiele apparaten in het laatste kwartaal

Apple heeft een record omzet geboekt in het laatste kwartaal, dat in fiscale termen als eerste kwartaal van 2011 wordt aangeduid. Nog nooit behaalde Apple in zo’n korte tijd zoveel omzet: 26,74 miljard dollar.

NYC Apple Store

Zo’n fraai winstcijfer gaat met andere grote getallen gepaard. Er zijn in het afgelopen kwartaal 16,24 miljoen iPhones verkocht, 7,33 miljoen iPads, 4,13 miljoen Macs, en 19,45 miljoen iPods. De winst per aandeel bedroeg 6,43 dollar. De winst kwam in het kwartaal uit op 6 miljard dollar.

Na het slechte nieuws over de slechte gezondheid van Apple-baas Steve Jobs is dit een opsteker voor het bedrijf. “We hadden niet gelukkiger kunnen zijn met de prestaties van ons bedrijf, dat 9,8 miljard dollar in casfhlow heeft opgeleverd in het decemberkwartaal”, aldus financieel directeur Peter Oppenheimer. “Als we vooruit kijken naar het volgende kwartaal, verwachten we een winst van ongeveer 22 miljard dollar en we verwachten een winst per aandeel van ongeveer 4,90 dollar.”

Met de fraaie winstcijfers overtreft Apple de verwachtingen van Wall Street. “Het is een fenomenaal kwartaal geweest met recordverkopen van Macs, iPhones en iPads”, aldus Steve Jobs. “En we hebben nog veel meer in de pijplijn voor dit jaar.” Apple heeft momenteel een reserve van bijna 60 miljard dollar op de bank staan. Dit geld kan gebruikt worden voor overnames en grote investeringen. Momenteel is de fabrikant een van de weinige die zulke grote reserves heeft staan en die ongemoeid laat.

Bron: bgr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters