'Apple bestelt 15 miljoen iPhone 5's voor de lancering in september'

Apple heeft naar verluidt 15 miljoen iPhone 5-smartphones besteld bij de Taiwanese producent Pegatron. De productie van de toestellen is inmiddels begonnen en de eerste levering zou gereed moeten zijn voor een september introductie.

Het Taiwanese blad Digitimes, dat veelal bekend staat om zijn goede banden met producenten van hardware in Azië, claimt dat Apple een order van 15 miljoen nieuwe generatie iPhones heeft uitgegeven. Volgens het blad heeft het bedrijf Pegatron de order in de wacht weten te slepen en is het inmiddels begonnen aan de gigantische klus voor Apple.

Pegatron zou voldoende capaciteit hebben om de 15 miljoen iPhone 5-smartphones te fabriceren aangezien het bedrijf vorig jaar een order kreeg van Apple van 10 miljoen stuks voor de CMDA-versie van de iPhone 4. Later bleek deze variant niet zo goed te verkopen waardoor er uiteindelijk slechts 4 miljoen stuks door Apple werden afgenomen. Dit terwijl het bedrijf zijn fabriek sterk had uitgebreid en nieuw personeel had aangenomen om de productiecapaciteit omhoog te schroeven, aldus Digitimes.

Toeleveranciers zijn begonnen met het leveren van onderdelen aan Pegatron, wat erop zou duiden dat het design en de functies van de nieuwe iPhone amper aangepast zijn. Digitimes spreekt dan ook van een iPhone 5 of iPhone 4S aangezien de update van het toestel naar verluidt alleen een processor-update zal bevatten, een betere camera en naar verwachting een enkele versie voor zowel GSM als CDMA.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters