'Apple bestelt 15 miljoen iPhone 5's voor de lancering in september'

Apple heeft naar verluidt 15 miljoen iPhone 5-smartphones besteld bij de Taiwanese producent Pegatron. De productie van de toestellen is inmiddels begonnen en de eerste levering zou gereed moeten zijn voor een september introductie.

Het Taiwanese blad Digitimes, dat veelal bekend staat om zijn goede banden met producenten van hardware in Aziƫ, claimt dat Apple een order van 15 miljoen nieuwe generatie iPhones heeft uitgegeven. Volgens het blad heeft het bedrijf Pegatron de order in de wacht weten te slepen en is het inmiddels begonnen aan de gigantische klus voor Apple.

Pegatron zou voldoende capaciteit hebben om de 15 miljoen iPhone 5-smartphones te fabriceren aangezien het bedrijf vorig jaar een order kreeg van Apple van 10 miljoen stuks voor de CMDA-versie van de iPhone 4. Later bleek deze variant niet zo goed te verkopen waardoor er uiteindelijk slechts 4 miljoen stuks door Apple werden afgenomen. Dit terwijl het bedrijf zijn fabriek sterk had uitgebreid en nieuw personeel had aangenomen om de productiecapaciteit omhoog te schroeven, aldus Digitimes.

Toeleveranciers zijn begonnen met het leveren van onderdelen aan Pegatron, wat erop zou duiden dat het design en de functies van de nieuwe iPhone amper aangepast zijn. Digitimes spreekt dan ook van een iPhone 5 of iPhone 4S aangezien de update van het toestel naar verluidt alleen een processor-update zal bevatten, een betere camera en naar verwachting een enkele versie voor zowel GSM als CDMA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert -

    Als de iPhone 5 alleen maar een beter processor en camera zou hebben zou dat erg tegenvallen. iOS5 vond ik ook al niet indrukwekkend.
    Maar zou wel in het verhaal passen dan met iPhone 6 weer echt vernieuwde ontwikkelingen komen.

Meizu Pro 7 Plus

Meizu Pro 7 en Pro 7 Plus aangekondigd: smartphones met tweede scherm lees verder

Google Pixel 2

Dit zijn de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL lees verder

dubbele camera Samsung vs Apple

‘Dubbele camera Galaxy Note 8 maakt korte metten met iPhone 7 Plus’ lees verder

Samsung komt met klaptelefoon met high-end specificaties: pure nostalgie lees verder

Motorola Moto Z2 Force

Motorola Moto Z2 Force onthuld: high-end toestel met onbreekbaar scherm lees verder

Lek toont uiteindelijke design iPhone 8 en onthult flinke prijskaartje lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters