'Apple bestelt 20 procent minder iPhones bij Chinese fabrieken'

Apple bestelt het komende halfjaar twintig procent minder iPhones bij de Chinese fabrikanten waar het toestel wordt gemaakt, zo meldt een marktanalist van Wedge Partners. Het nieuws is afkomstig van toevoerbedrijven die componenten voor het toestel fabriceren.

iPhone 5
Apple iPhone 5

Als Apple aanzienlijk minder of juist meer iPhones nodig heeft, moet het bedrijf dat de toeleveranciers tijdig vertellen. Wedge Partners heeft van die toeleveranciers vernomen dat Apple niet, zoals eerder gepland, tussen 115 en 120 miljoen iPhones nodig heeft in de tweede helft van dit jaar, maar veel minder: 90 tot 100 miljoen exemplaren.

Apple zou tot de stap gekomen zijn door het nieuws over concurrent Samsung, die ineens veel minder telefoons verkoopt dan voorheen. Ook bij de Koreaanse producent zijn de verwachtingen van de verkoop van topmodel Galaxy S4 flink naar beneden bijgesteld. Apple zou hieruit concluderen dat de markt voor high-end smartphones een beetje over zijn top is.

De analist deed ook een voorspelling over de toekomstige ‘budget-iPhone’, waarvan velen vermoeden dat Apple hiermee bezig is. Wedge Partners denkt dat dit een soort iPhone 4 wordt, maar dan met een plastic achterkant. De iPhone 4 heeft er een van glas. Ook andere componenten zouden worden vervangen door goedkopere, om de winkelprijs van het toestel te drukken. Maar ook is dit nodig omdat de componenten in de iPhone 4 alweer vier jaar oud zijn en nieuwe componenten die hetzelfde bieden, zijn tegenwoordig goedkoper.

Bron: CNBC

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters