'Apple bestelt 20 procent minder iPhones bij Chinese fabrieken'

Apple bestelt het komende halfjaar twintig procent minder iPhones bij de Chinese fabrikanten waar het toestel wordt gemaakt, zo meldt een marktanalist van Wedge Partners. Het nieuws is afkomstig van toevoerbedrijven die componenten voor het toestel fabriceren.

iPhone 5
Apple iPhone 5

Als Apple aanzienlijk minder of juist meer iPhones nodig heeft, moet het bedrijf dat de toeleveranciers tijdig vertellen. Wedge Partners heeft van die toeleveranciers vernomen dat Apple niet, zoals eerder gepland, tussen 115 en 120 miljoen iPhones nodig heeft in de tweede helft van dit jaar, maar veel minder: 90 tot 100 miljoen exemplaren.

Apple zou tot de stap gekomen zijn door het nieuws over concurrent Samsung, die ineens veel minder telefoons verkoopt dan voorheen. Ook bij de Koreaanse producent zijn de verwachtingen van de verkoop van topmodel Galaxy S4 flink naar beneden bijgesteld. Apple zou hieruit concluderen dat de markt voor high-end smartphones een beetje over zijn top is.

De analist deed ook een voorspelling over de toekomstige ‘budget-iPhone’, waarvan velen vermoeden dat Apple hiermee bezig is. Wedge Partners denkt dat dit een soort iPhone 4 wordt, maar dan met een plastic achterkant. De iPhone 4 heeft er een van glas. Ook andere componenten zouden worden vervangen door goedkopere, om de winkelprijs van het toestel te drukken. Maar ook is dit nodig omdat de componenten in de iPhone 4 alweer vier jaar oud zijn en nieuwe componenten die hetzelfde bieden, zijn tegenwoordig goedkoper.

Bron: CNBC

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Hint Google’s nieuwe wallpaper naar volledige naam Android P? lees verder

LG G7 ThinQ

Tijd voor de notch: dit is de LG G7 ThinQ lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Samsung Galaxy S9 verslaat iPhone X in prestigieuze test lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters