'Apple bestelt 20 procent minder iPhones bij Chinese fabrieken'

Apple bestelt het komende halfjaar twintig procent minder iPhones bij de Chinese fabrikanten waar het toestel wordt gemaakt, zo meldt een marktanalist van Wedge Partners. Het nieuws is afkomstig van toevoerbedrijven die componenten voor het toestel fabriceren.

iPhone 5
Apple iPhone 5

Als Apple aanzienlijk minder of juist meer iPhones nodig heeft, moet het bedrijf dat de toeleveranciers tijdig vertellen. Wedge Partners heeft van die toeleveranciers vernomen dat Apple niet, zoals eerder gepland, tussen 115 en 120 miljoen iPhones nodig heeft in de tweede helft van dit jaar, maar veel minder: 90 tot 100 miljoen exemplaren.

Apple zou tot de stap gekomen zijn door het nieuws over concurrent Samsung, die ineens veel minder telefoons verkoopt dan voorheen. Ook bij de Koreaanse producent zijn de verwachtingen van de verkoop van topmodel Galaxy S4 flink naar beneden bijgesteld. Apple zou hieruit concluderen dat de markt voor high-end smartphones een beetje over zijn top is.

De analist deed ook een voorspelling over de toekomstige ‘budget-iPhone’, waarvan velen vermoeden dat Apple hiermee bezig is. Wedge Partners denkt dat dit een soort iPhone 4 wordt, maar dan met een plastic achterkant. De iPhone 4 heeft er een van glas. Ook andere componenten zouden worden vervangen door goedkopere, om de winkelprijs van het toestel te drukken. Maar ook is dit nodig omdat de componenten in de iPhone 4 alweer vier jaar oud zijn en nieuwe componenten die hetzelfde bieden, zijn tegenwoordig goedkoper.

Bron: CNBC

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters