Apple betaalt developers vaak te laat

Developers die een iPhone-applicatie in de App Store hebben klagen steen en been over de betalingsachterstand die Apple heeft bij een handjevol ontwikkelaars. In sommige gevallen gaat het om duizenden dollars waarvan de oorzaak zou liggen bij Apple.

Apple heeft bij veel ontwikkelaars flinke rekeningen open staan en de onvrede onder de developers groeit langzaam maar zeker door. Ondertussen is de spanning dermate hoog opgelopen dat een groepje iPhone-ontwikkelaars overweegt een aanklacht tegen Apple in te dienen, omdat ze sinds afgelopen herfst nog steeds geen geld hebben ontvangen van de producent. In de algemene voorwaarden van Apple staat te lezen dat de producent binnen 45 dagen na de afgelopen maand zal betalen maar er zijn veel ontwikkelaars die nog geen cent gezien hebben. Zo zijn er gevallen bekend waarbij de ontwikkelaars nog zevenduizend dollar tegoed hebben van de producent sinds september vorig jaar.

Apple benadrukt dat het om een handjevol ontwikkelaars gaat en dat het grootste gedeelte ruim binnen de afgesproken 45 dagen betaald wordt. Door de explosieve groei van de App Store heeft de producent moeite om zijn administratie up to date te houden waardoor achterstanden kunnen ontstaan. Apple zegt er alles aan te doen om het probleem op te lossen maar wil nog geen datum geven voor wanneer iedereen zijn geld zal ontvangen.

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters