Apple betaalt developers vaak te laat

Developers die een iPhone-applicatie in de App Store hebben klagen steen en been over de betalingsachterstand die Apple heeft bij een handjevol ontwikkelaars. In sommige gevallen gaat het om duizenden dollars waarvan de oorzaak zou liggen bij Apple.

Apple heeft bij veel ontwikkelaars flinke rekeningen open staan en de onvrede onder de developers groeit langzaam maar zeker door. Ondertussen is de spanning dermate hoog opgelopen dat een groepje iPhone-ontwikkelaars overweegt een aanklacht tegen Apple in te dienen, omdat ze sinds afgelopen herfst nog steeds geen geld hebben ontvangen van de producent. In de algemene voorwaarden van Apple staat te lezen dat de producent binnen 45 dagen na de afgelopen maand zal betalen maar er zijn veel ontwikkelaars die nog geen cent gezien hebben. Zo zijn er gevallen bekend waarbij de ontwikkelaars nog zevenduizend dollar tegoed hebben van de producent sinds september vorig jaar.

Apple benadrukt dat het om een handjevol ontwikkelaars gaat en dat het grootste gedeelte ruim binnen de afgesproken 45 dagen betaald wordt. Door de explosieve groei van de App Store heeft de producent moeite om zijn administratie up to date te houden waardoor achterstanden kunnen ontstaan. Apple zegt er alles aan te doen om het probleem op te lossen maar wil nog geen datum geven voor wanneer iedereen zijn geld zal ontvangen.

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters