Apple betaalt developers vaak te laat

Developers die een iPhone-applicatie in de App Store hebben klagen steen en been over de betalingsachterstand die Apple heeft bij een handjevol ontwikkelaars. In sommige gevallen gaat het om duizenden dollars waarvan de oorzaak zou liggen bij Apple.

Apple heeft bij veel ontwikkelaars flinke rekeningen open staan en de onvrede onder de developers groeit langzaam maar zeker door. Ondertussen is de spanning dermate hoog opgelopen dat een groepje iPhone-ontwikkelaars overweegt een aanklacht tegen Apple in te dienen, omdat ze sinds afgelopen herfst nog steeds geen geld hebben ontvangen van de producent. In de algemene voorwaarden van Apple staat te lezen dat de producent binnen 45 dagen na de afgelopen maand zal betalen maar er zijn veel ontwikkelaars die nog geen cent gezien hebben. Zo zijn er gevallen bekend waarbij de ontwikkelaars nog zevenduizend dollar tegoed hebben van de producent sinds september vorig jaar.

Apple benadrukt dat het om een handjevol ontwikkelaars gaat en dat het grootste gedeelte ruim binnen de afgesproken 45 dagen betaald wordt. Door de explosieve groei van de App Store heeft de producent moeite om zijn administratie up to date te houden waardoor achterstanden kunnen ontstaan. Apple zegt er alles aan te doen om het probleem op te lossen maar wil nog geen datum geven voor wanneer iedereen zijn geld zal ontvangen.

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters