'Apple betaalt providers om downloadsnelheid updates te garanderen'

Fabrikanten als Apple gebruiken doorgaans de ‘content delivery’-netwerken van derde partijen. Apple heeft nu echter haar eigen ‘CDN’. Het gaat hiervoor onder andere Comcast betalen om het netwerk op te nemen in dat van de provider.

'Apple betaalt providers om downloadsnelheid updates te garanderen' Apple

Het is de eerste keer dat een bedrijf in de categorie van Apple deze stap neemt. Hiermee kan Apple een bepaalde, hoge downloadsnelheid garanderen van haar software-updates voor OSX en iOS, schrijft Streaming Media. De gedachte achter content delivery-netwerken is dat er overal in een groot land servers staan waar de informatie van kan worden gedownload, met dus een hoge snelheid.

Volgens de website heeft Apple grof geld gestoken in haar eigen CDN. “Dat zeggen de providers waarmee ik gesproken heb in ieder geval”, schrijft Dan Rayburn op het blog van de site. “Meerdere stellen dat Apple tien keer de capaciteit heeft dan dat het vandaag nodig heeft.”

“Apple wil veel capaciteit hebben om de uitrol van toekomstige software-updates aan te kunnen. Momenteel gebruikt het bedrijf nog steeds de CDN-diensten van Akamai en Level 3 voor iTunes, Radio en het downloaden van apps. Apple wil dit te zijner tijd overhevelen naar haar eigen CDN.”

Deze stap zou niet eens meer zo ver weg zijn. “Apple heeft haar eigen CDN sneller dan verwacht in gebruik genomen”, stelt Rayburn. “De snelheid waarmee het haar CDN bouwt en de hoeveelheid geld die Apple in de infrastructuur hiervoor investeert is ongelooflijk.”

“Volgens mijn berekeningen kan Apple nu al per seconde meerdere terabits verplaatsen. Aan het einde van dit jaar zal het meer dan honderd miljoen dollar hebben geïnvesteerd in haar CDN.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters