'Apple betaalt providers om downloadsnelheid updates te garanderen'

Fabrikanten als Apple gebruiken doorgaans de ‘content delivery’-netwerken van derde partijen. Apple heeft nu echter haar eigen ‘CDN’. Het gaat hiervoor onder andere Comcast betalen om het netwerk op te nemen in dat van de provider.

'Apple betaalt providers om downloadsnelheid updates te garanderen' Apple

Het is de eerste keer dat een bedrijf in de categorie van Apple deze stap neemt. Hiermee kan Apple een bepaalde, hoge downloadsnelheid garanderen van haar software-updates voor OSX en iOS, schrijft Streaming Media. De gedachte achter content delivery-netwerken is dat er overal in een groot land servers staan waar de informatie van kan worden gedownload, met dus een hoge snelheid.

Volgens de website heeft Apple grof geld gestoken in haar eigen CDN. “Dat zeggen de providers waarmee ik gesproken heb in ieder geval”, schrijft Dan Rayburn op het blog van de site. “Meerdere stellen dat Apple tien keer de capaciteit heeft dan dat het vandaag nodig heeft.”

“Apple wil veel capaciteit hebben om de uitrol van toekomstige software-updates aan te kunnen. Momenteel gebruikt het bedrijf nog steeds de CDN-diensten van Akamai en Level 3 voor iTunes, Radio en het downloaden van apps. Apple wil dit te zijner tijd overhevelen naar haar eigen CDN.”

Deze stap zou niet eens meer zo ver weg zijn. “Apple heeft haar eigen CDN sneller dan verwacht in gebruik genomen”, stelt Rayburn. “De snelheid waarmee het haar CDN bouwt en de hoeveelheid geld die Apple in de infrastructuur hiervoor investeert is ongelooflijk.”

“Volgens mijn berekeningen kan Apple nu al per seconde meerdere terabits verplaatsen. Aan het einde van dit jaar zal het meer dan honderd miljoen dollar hebben geïnvesteerd in haar CDN.”

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters