Apple betaalt Proview 60 miljoen dollar voor naam iPad

Apple heeft zestig miljoen dollar betaald aan Proview, een Chinees bedrijf dat monitoren maakt. Proview maakte aanspraak op de naam iPad. De schikking betekent dat Apple de naam iPad nu gewoon mag gebruiken in China.

De nieuwe Apple iPad

Apple dacht een deal te hebben met Proview over de aankoop van de naam iPad, die door het Chinese bedrijf al jaren geleden is geregistreerd. Voordat Apple zijn eerste tablet uitbracht, werd de naam van Proview gekocht voor 16 miljoen dollar.

Maar Proview, dat op de rand van het faillissement staat, claimde vorig jaar ineens dat Apple de naam onrechtmatig gebruikte in China. De verkoop van de merknaam iPad zou alleen gelden voor Taiwan. Chinese rechters gingen daarin mee en een verkoopverbod voor de iPad dreigde in China. Sommige winkels haalden de tablet van Apple al uit de winkels, of verkochten ze alleen onder de toonbank.

Nu zijn de bedrijven eruit. Apple betaalt Proview 60 miljoen dollar, wat veel minder is dan de 400 miljoen die Proview volgens The New York Times aanvankelijk eiste. Proview kan nu zijn schuldeisers afbetalen en Apple is van deze merkrechtclaim verlost.

Bron: Ubergizmo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters