Apple snoept nu ook van low end Android markt

Samsung vs. Apple, de twee tech giganten zijn al zo lang verwikkeld in een strijd om de top dat het lijkt alsof dit altijd al zo is geweest. Jarenlang is het spelletje dat de iPhone de meeste omzet binnenhaalt, gevolgd door Samsung, welke heer en meester is in Android land. De restjes worden vervolgens verdeeld over de wat goedkopere Android toestellen, voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in de allernieuwste specs. Apple houdt zich echter niet meer aan de spelregels en lijkt langzaam zijn klauwen ook in de low end smartphone markt te zetten.

Apple penetreert low end smartphone markt

Samsung zelf is natuurlijk ook al een tijdje bezig in dit lagere segment met toestellen zoals uit de Galaxy J en C lijn. In 2016 bedacht Apple echter dat zij daar ook best aan mee konden doen en werd de goedkopere iPhone SE uitgebracht. Om het plan compleet te maken werd ook gefocust op de mogelijkheid het toestel in combinatie met een prepaid kaart aan te bieden. Hiervoor zou Apple volgens deals hebben gemaakt met Amerikaanse providers zoals Costco, At&T en Best Buy. Ook de Amerikaanse mobiele aanbieders Boost en MetroPCS werden benaderd.

Android vs iOS record

 

iPhone SE kaapt 5% smartphone markt in VS

De goedkope iPhone had meteen al redelijk wat succes. In de Verenigde Staten was het goed voor 5% van alle smartphone verkopen en in Engeland was dit zelfs 10%. Niet slecht voor een eerste introductie. Gegevens van Slice Intelligence geven aan dat het grootste gedeelte van de iPhone SE gebruikers nog niet eerder een Apple toestel had gebruikt. Deze hadden dus of voor het eerst een smartphone gekocht, of waren voormalige Android gebruikers.

iPhone SE

Krijgen we meer budget iPhones?

Nu Apple de smaak te pakken heeft is het natuurlijk de vraag wat het bedrijf hier in de toekomst mee zal gaan doen. Na het redelijke succes van de iPhone SE is het niet ondenkbaar dat er meer iPhone series komen met budget toestellen.

Als een iPhone SE 2 zou toegevoegd worden aan de line up van dit jaar met de iPhone 7S, 7S Plus en de extravagant dure iPhone 8, zou Apple het smartphonemakers over het hele smartphone spectrum moeilijk kunnen maken. Hoewel de geruchten aangeven dat er inderdaad een SE opvolger in de maak is, is het onduidelijk wanneer deze officieel onthuld zal worden. Volgens analist Ming-Chi Kuo zouden we een iPhone SE in 2017 waarschijnlijk kunnen vergeten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters