Apple beweert niets van NSA-hack iPhones te weten

Apple beweert niets te weten van hacks van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA, die op een makkelijke manier elke iPhone kan aftappen. Apple meldt alle klanten en hun gegevens te beschermen tegen aanvallen van buitenaf, ongeacht wie er achter zit.

Apple logo design

Het Duitse blad Der Spiegel onthulde dat de NSA software heeft ontwikkeld, waarmee iPhones op een makkelijke wijze gehackt kunnen worden. Dat moet wel door een agent zelf op het toestel gebeuren, het kan (nog) niet op afstand. Na installatie van malware met de naam DROPOUTJEEP kan de NSA sms-jes inzien, de contactenlijst bekijken, en op afstand de microfoon en de camera van het toestel aanzetten zodat meegeluisterd en -gekeken kan worden met de nietsvermoedende eigenaar van het toestel. Er zou gewerkt worden aan een ‘remote’ versie, die het toestel op afstand kan hacken zonder dat een agent het in handen hoeft te krijgen.

De hack is zo makkelijk gemaakt, dat werd vermoed dat Apple met de NSA heeft samengewerkt om deze achterdeur in de software van het toestel zo wagenwijd open te zetten. Maar Apple meldt in een reactie dat dit niet zo is. Techcrunch tekende de reactie van Apple op. “Apple heeft nooit samengewerkt met de NSA om een achterdeur in wat voor product dan ook te bouwen, inclusief de iPhone. Wij zijn ons niet bewust over dit beweerde softwareprogramma van de NSA om onze producten aan te vallen. Wij geven veel om de privacy en veiligheid van onze klanten. Ons team is de klok rond bezig om onze producten nog veiliger te maken, en we maken het makkelkijk voor onze klanten om hun software up to date te houden. Steeds als wij horen over pogingen om de veiligheid van Apple-producten te compromitteren, onderzoeken wij dat terdege en nemen wij de benodigde stappen om onze klanten te beschermen.”

Bron: iMore, Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters