Apple beweert niets van NSA-hack iPhones te weten

Apple beweert niets te weten van hacks van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA, die op een makkelijke manier elke iPhone kan aftappen. Apple meldt alle klanten en hun gegevens te beschermen tegen aanvallen van buitenaf, ongeacht wie er achter zit.

Apple logo design

Het Duitse blad Der Spiegel onthulde dat de NSA software heeft ontwikkeld, waarmee iPhones op een makkelijke wijze gehackt kunnen worden. Dat moet wel door een agent zelf op het toestel gebeuren, het kan (nog) niet op afstand. Na installatie van malware met de naam DROPOUTJEEP kan de NSA sms-jes inzien, de contactenlijst bekijken, en op afstand de microfoon en de camera van het toestel aanzetten zodat meegeluisterd en -gekeken kan worden met de nietsvermoedende eigenaar van het toestel. Er zou gewerkt worden aan een ‘remote’ versie, die het toestel op afstand kan hacken zonder dat een agent het in handen hoeft te krijgen.

De hack is zo makkelijk gemaakt, dat werd vermoed dat Apple met de NSA heeft samengewerkt om deze achterdeur in de software van het toestel zo wagenwijd open te zetten. Maar Apple meldt in een reactie dat dit niet zo is. Techcrunch tekende de reactie van Apple op. “Apple heeft nooit samengewerkt met de NSA om een achterdeur in wat voor product dan ook te bouwen, inclusief de iPhone. Wij zijn ons niet bewust over dit beweerde softwareprogramma van de NSA om onze producten aan te vallen. Wij geven veel om de privacy en veiligheid van onze klanten. Ons team is de klok rond bezig om onze producten nog veiliger te maken, en we maken het makkelkijk voor onze klanten om hun software up to date te houden. Steeds als wij horen over pogingen om de veiligheid van Apple-producten te compromitteren, onderzoeken wij dat terdege en nemen wij de benodigde stappen om onze klanten te beschermen.”

Bron: iMore, Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters