Apple voor tiende jaar op rij meest bewonderde bedrijf

Elk jaar wordt uit 1500 bedrijven het meest bewonderde bedrijf gekozen. Apple triomfeerde de afgelopen negen jaar en was het bedrijf om te verslaan. Ook dit jaar is het nog niemand gelukt de iPhone maker te overtreffen, want ook in 2017 is Apple verkozen tot de meest bewonderde onderneming.

Alleen bedrijven met een topomzet komen in aanmerking

Uiteraard komen niet alle bedrijven in aanmerking voor de titel. Voordat een Amerikaans bedrijf op de lijst terecht kan komen, moet het wat betreft omzet bij de top 1000 behoren in de Verenigde Staten. Bedrijven gevestigd buiten Amerika moeten een omzet hebben van minstens 10 miljard. Van die laatste groep worden vervolgens 500 bedrijven gekozen om aan de lijst toe te voegen. Daarna wordt er een triage gemaakt en wordt de lijst uitgedund tot 680 bedrijven verdeeld over  28 landen. Deze bedrijven krijgen vervolgens een score, gebaseerd zaken zoals innovatie, kwaliteit en sociale verantwoordelijkheid.

Apple: 10 jaar iPhone en 10 jaar op nummer een

Het getal 10 is de laatste tijd vaak in verband gebracht met Apple. Zoals we weten viert Apple namelijk dit jaar de tiende verjaardag van de iPhone. Het zou wel erg toevallig zijn dat Apple de tien jaar dat het de iPhone uitbrengt, ook is gekozen als meest bewonderde bedrijf. Voorzichtig zou gezegd kunnen worden, dat het maken van de iPhone Apple een ticket naar de top heeft bezorgd.

Samsung dit jaar niet meer op de lijst

Helaas is het voor rivaal Samsung wat minder rozengeur en maneschijn. Waar het vorig jaar nog op  nummer 35 stond, is het bedrijf dit jaar nergens meer te vinden. De problemen met de Galaxy Note 7 zullen zeker niet mee hebben geholpen een hoge score te behalen. Maar de smartphone wereld kan soms wispelturig zijn en zaken kunnen snel weer veranderen. Misschien belandt Samsung volgend jaar op een hogere plaats dan vorig jaar, door de extra veiligheidsmaatregelen welke dit jaar worden getroffen.

Bron: CNET

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters