'Apple bezat 97,5% markt voor mobiele applicaties in 2009'

Dat de App Store verreweg de grootste speler is in de markt van mobiele applicaties was wel bekend, maar dat ook bijna de gehele markt voor mobiele applicaties in de handen van Apple ligt, is wel weer het andere uiterste. Dit blijkt toch zo te zijn.

Gartner, bekend van verschillende marktonderzoeken, heeft een onderzoek gedaan naar de mobiele applicatiemarkt gedurende het afgelopen jaar. Volgens Gartner zijn er met uitzondering van de iPhone wereldwijd in totaal 16 miljoen applicaties verkocht voor telefoons. Hoewel het niet precies bekend is hoe veel applicaties er voor de iPhone zijn verkocht, zal dat aantal rond de 625 miljoen komen, gebaseerd op goede schattingen. Volgens GigaOM is ongeveer een kwart van alle applicaties die uit de App Store komen betaald, en aangezien de miljardste applicatie in april 2009 verkocht werd en Apple de drie miljard net na oud en nieuw haalde, zijn er ongeveer 2,5 miljard applicaties gedownload in 2009. Neem een kwart van dat aantal, en je komt op de 625 miljoen uit.

Een simpel sommetje laat zien dat dat ongeveer 97,5% van het totaal van 641 miljoen is, wat dus feitelijk betekent dat Apple bijna de gehele mobiele applicatiemarkt in handen heeft. Dat zal dit jaar nog wel even doorgaan, hoewel het wel wat minder zal worden. De concurrentie van de Windows Mobile Marketplace en vooral de Android Market wordt namelijk steeds groter. Daarnaast komen er steeds meer spelers op, zoals bijvoorbeeld de Samsung Apps-winkel die onlangs verder uitgerold werd.

Apple App store-downloads

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters