Apple boekt 4 miljard dollar aan winst

Apple heeft tijdens het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar niet minder dan 4 miljard dollar winst gemaakt. De producent wist 14.1 miljoen iPhones te slijten en daarnaast ruim 4 miljoen iPads.

Apple iPhone 4

Producent Apple weet winst op winst te stapelen en lijkt ook elk kwartaal zijn eigen records te breken. Apple raporteert over het vierde kwartaal over het boekjaar 2010/2011 een winst van niet minder dan 4 miljard dollar. De grootmacht uit Curpetino wist 20 miljard aan omzet te draaien in een enkel kwartaal. Volgens Apple zijn er in het afgelopen kwartaal ongeveer 4.19 miljoen iPads verkocht wat inhoud dat de producent meer tablets verkoopt dan computers. De Mac-verkopen bleven liggen op 3.89 miljoen stuks. Ook het aantal iPhones is indrukwekkend te noemen. Zo wist Apple 14.1 miljoen iPhones te slijten in drie maanden tijd. Al met al een stijging van 91 procent vergeleken met een jaar ervoor. Het enige wat Apple een beetje tegenzit is dat de marge wel naar beneden is gegaan, namelijk van 41.8 procent naar 36.9 procent marge.

Het aandeel van Apple staat momenteel op 317 dollar terwijl het nog 12 maanden gelden op 190 dollar stond. CEO Steve Jobs is dan ook in zijn nopjes als het gaat om deze cijfers. Volgens Jobs verkocht Apple meer smartphones dan zijn concurrent RIM en heeft de fabrikant nog een paar verrassingen in petto voor het eind van dit jaar.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters