Apple brengt iAd's naar Frankrijk en Engeland

Apple brengt zijn iAd’s, onscreen mini-advertenties binnen apps op de iPhone en de iPad, binnenkort naar Frankrijk en Engeland. In de Verenigde Staten waren de advertenties al op de schermpjes van de Apple-apparaten te zien.

iad

De Fransen en Engelsen krijgen binnenkort op hun iPhones en iPads advertenties te zien van L’Oréal, Renault, Louis Vuitton, Absolute Radio, and acht andere dure merken.

Die merken zijn wat Apple betreft ‘meer dan de helft van de top 25 van Amerika’s adverteerders’. De iAd-service is voor bedrijven echter zo duur, dat veel Europese bedrijven hebben aangegeven dat ze niets zien in de nieuwe dienst die volgens Apple-baas Steve Jobs een ‘miljardenbusiness’ gaat worden. Dat geld komt dus niet van ons, moeten die bedrijven hebben gedacht. In reactie hierop schijnt Apple de prijzen voor advertenties iets te hebben verlaagd voor Europa.

Ook stonden de Europese bedrijven niet te springen om advertentieruimte op iPhone-schermpjes te kopen vanwege de ‘controlfreakery’ van Apple. Die wil dat de advertenties volgens bepaalde standaarden worden aangeboden. Apps die advertenties bevatten, mogen bijvoorbeeld niet via een weblink de gebruiker naar een website sturen waardoor de app wordt verlaten. Wie op zo’n advertentie tikt, moet binnen de app blijven.

Maar vooral de prijs schrikt Europese bedrijven af. ,,Apple is duur en doet moelijk bij onderhandelingen”, meldt een afgehaakte advertentiekoper. En een ander merkte op dat Apple in een zwakkere positie is dan iedereen denkt. Vandaar de tariefsverlaging in Europa.

Steve Jobs verkoopt de advertenties volgens eigen zeggen niet voor zichzelf, maar voor het helpen van ontwikkelaars die geld willen verdienen met hun apps. Zo kunnen ze goedkoop of zelfs gratis blijven. Maar Apple heeft natuurlijk wel wat aan de advertentieomzet. Die levert dus meer apps op, waardoor de iPhone en iPad weer aantrekkelijker worden.

Het volgende land waar Apple de iAds wil brengen, is niet een ander Europees land, maar Japan.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters