Waarom Apple eigenlijk een camerabedrijf is

Het is al een tijdje de trend dat smartphones steeds groter en groter worden. Hoewel de iPhone 7 Plus door velen in het begin te groot werd bevonden, lijkt het toestel de laatste tijd aan populariteit te winnen. Steeds meer mensen kiezen voor de grote iPhone. Maar wat is het precies dat de iPhone 7 Plus steeds meer aantrekkingskracht geeft? Apple is echt een camerabedrijf.

Camera meest onderscheidende kenmerk iPhone 7 Plus

Om erachter te komen waarom de iPhone 7 Plus steeds meer gewild is, moet gekeken worden naar cruciale verschillen tussen de verschillende smartphones. Wat maakt de 7 Plus uniek? Wanneer gekeken wordt naar het design moet worden geconstateerd dat er geen significante verschillen bestaan met de iPhone 6. Ook de algehele prestaties en levensduur van de batterij lijken niet opmerkelijk verbeterd. Iets waarmee de iPhone 7 Plus zich wel onderscheidt ten opzichte van de andere toestellen is de camera.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Smartphones zijn camera’s

De tijd dat mensen een speciaal extra toestel hadden om foto’s mee te maken, lijkt in een ver verleden te horen. Natuurlijk is dit nog helemaal niet zo lang geleden, maar door de snelle technologische ontwikkelingen lijken oudere apparaten sneller te verouderen. Gemak dient de mens en het is tegenwoordig heel normaal om alleen een smartphone te gebruiken om foto’s mee te maken. In 2010 werd de iPhone 4 zelfs de meest populaire “camera” op Flickr. Sinds de de iPhone 4 zijn de Apple camera’s behoorlijk gegroeid en verbeterd.

Apple camera’s verder ontwikkeld dan concurrentie

Veel experts zijn het ermee eens, dat iPhone camera’s de beste videobeelden leveren. Hoewel 4k video opnames eerst op concurrerende toestellen te vinden was, was Apple de eerste die het aanbood zonder tijdsrestricties. Twee jaar geleden was de iPhone ook de eerste smartphone waarmee tot twee 4k filmpjes soepel geëdit konden worden. Ter vergelijking: 4k video editing wordt nog steeds niet volledig ondersteund door de meeste nieuwe Android toestellen  van dit jaar. Waar Apple ook in voorop loopt is het stabiliseren van beelden. Het stabilisatie algoritme van de iPhones geeft vloeiende resultaten. Dit zorgt ervoor dat de beelden professioneler en kwalitatief beter ogen.

iPhone 8 dubbele camera

Camera innovatie van iPhone 7 Plus

Afgezien van de 4k video capaciteiten en stabilisatie voegt de iPhone 7 Plus ook een dual camera setup toe. Matthew Panzarino van TechCrunch beargumenteert dat de dual camera de zwaarste feature van de telefoon is. Het zou Apple’s A10 chipset tot het uiterste drijven. Met twin capture worden de beelden van beide camera’s naadloos verwoven voor scherpere details en een betere kwaliteit.

Apple is een camerabedrijf

Het is duidelijk dat Apple veel manuren en aandacht besteedt aan de camera’s van de iPhones. Het lijkt er bijna op dat meer tijd wordt gespendeerd aan de innovatie van de camera dan aan andere features van de telefoons. Ook lijkt het zo dat gebruikers de iPhone 7 Plus speciaal boven andere toestellen kiezen voor de camera. Wanneer een bedrijf zich zo ultiem verdiept in camera’s en gebruikers zijn producten selecteren om de camera’s, is zo’n bedrijf niet eigenlijk een camerabedrijf? Misschien wordt het tijd om af te stappen van het idee dat Apple telefoons maakt met camera’s. Misschien is het tijd dat Apple wordt gezien als waar het naar handelt: een camerabedrijf dat camera’s maakt, waarmee gebeld kan worden.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Robert -

  nietszeggend artikel.
  De meeste bedrijven kopen de lenzen van Sony.
  Verschil is dus de algoritme en software.
  Als Apple zijn eigen camera zou ontwikkelen en veel beter zou zijn dan de concurrentie is het een ander verhaal.

 2. Bart Ceuleers -

  Ik kan niet ontkennen dat een iPhone mooie foto’s maakt en video’s maar om het door experts te laten noemen als een volwaardig fototoestel zou ik echter niet kunnen noemen. Je hebt nogaltijd geen verwisselbare lens en bij mijn weten (als amateurfotograaf) ken ik geen enkele lens die alles aankan, groothoeklens, macro lens, zoomlens en dergelijke. De lens mag dan al van heel goede kwaliteit zijn maar alles kan hij niet aan zoals een goede spiegelreflexcamera want daar kan hij echt niet aan. Wel ga ik zeggen dat de fotokwaliteit van een iPhone voor 75-80% van de bevolking gaat voldoen maar voor fotografen zal nog altijd een spiegelreflexcamera met verwisselbare lenzen zoals het moet blijven, toch voorlopig.
  Als je de grootte van de lens alleen al bekijkt weet je genoeg hé, er bestaan lenzen die 2x zo groot zijn al een iPhone, niet voor niets hoor, licht-inval, sluitertijd en gewoon de grootte van de opname. Dit zonder al te technische uitleg te verschaffen. Ooit komt het misschien maar voorlopig nog niet. Verder kan ik niet meer zeggen dan dat het niet alleen om de Mp’s gaat maar om veel meer om een degelijke of unieke opname te maken, video zowel als foto’s en de camera van een iPhone is goed zoals gezegd voor de normale bevolking maar niet voor de specialisten.

 3. WGACA -

  Wat een ordinaire reclame dit zeg…

  Grappig, gisteren waren we in een donkere bowlingbaan met vrienden. Een vriend maakte foto’s met zijn 6s en ik met mijn S6. Toen ik mijn foto’s liet zien zei “wow, die van jouw is veel mooier! Die van mij zijn heel donker”. Hij liet ze zien en het was verschil tussen dag en nacht. Geen grap. En jullie zitten hier doodleuk te adverteren dat Apple eigenlijk een camera bedrijf is? Apple staat al jaren niet meer bovenaan op camera gebied zoals DxOMark je zult vertellen en tevens alle andere vergelijken op internet. Hier het vergelijk tussen de S7 en iPhone 7:

  Internet:

  Dxomark
  PhoneArena
  iMore
  Forbes
  BusinessInsider
  Android Authority
  DailyDot
  Digitaltrends
  Expertreviews
  Cultofmac
  Tomsguide
  TechRadar
  Hightechdays
  Pcmag

  YouTube:

  SuperSaf
  Tech Trinkets
  MW Technology
  RBS RealTechShow
  Krystal Key
  Filmora MVP

  Jullie kunnen je volgende keer beter “alle about Apple” noemen.

  1. Hotemetoot -

   Lol heb jij wel eens het aantal Samsung artikelen gezien? Elke dag tig updates over dit merk. Net weer een telewiki. Het woord “Advertorial” ontbrak nog maar net.
   Oh de camera van de 7 plus is óók weer beter

   1. Bart Ceuleers -

    Dan moet die vriend van jou zijn instellingen eens gelijk zetten met die van jou en allebei dezelfde app ebruikn, neem camera+ bvb, dan kan je vergelijken.
    Stel dat jou flits opstond en de zijne niet, zou echt wel dom zijn maar ik bedoel maar dat je ze tegelijkertijd met dezelfde app en dezelfde instellingen eens moet testen, dan kan je vergelijken.

   2. WGACA -

    Instellingen gelijk zetten? Wat is dat nou voor onzin! Beide geen flits omdat dat totaal geen zin had bij een foto van een bowlingbaan. Gewoon puur point en shoot, niks geen instellingen en gewoon de stock app. Heeft er allemaal niks mee te maken. De hardware van mijn camera is gewoon beter waardoor ik betere shots in het donker maak dan die van hem.

 4. Tokstok -

  Volgens experts….

  Waren ook de samsungs, LG, Lumia’s en de Sony’s de beste cameratoestellen.

  Je moet niet afgaan op die zogenaamde experts.
  Maar gewoon een eigen beeld vormen.
  Daarnaast kent de camera van apple weinig handmatige instellingen.
  Iets wat toch niet echt van ondergeschikt belang is.
  Zeker als de belichting of omgevingslicht niet echt ideaal is.

  De dubbele camera techniek is leuk bedacht, kijk maar richting LG.
  Deze was al begonnen om dergelijke technieken toe te passen.
  Het levert idd mooie foto’s, maar is eigenlijk niets meer dan een optische truuk.

  4k video, prachtige beelden.
  Alleen als de audio belabberd is dan is gelijk de hele beleving weg.
  Nokia had de combinatie van audio/video wel mooi in balans.
  Niet alleen stereo, maar ook nog eens boven en onder waarmee je ook nog eens “zware ” of harde geluiden goed mee kon opnemen.
  Alleen jammer dat die toestellen reeds verouderd zijn.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters