Waarom Apple eigenlijk een camerabedrijf is

Het is al een tijdje de trend dat smartphones steeds groter en groter worden. Hoewel de iPhone 7 Plus door velen in het begin te groot werd bevonden, lijkt het toestel de laatste tijd aan populariteit te winnen. Steeds meer mensen kiezen voor de grote iPhone. Maar wat is het precies dat de iPhone 7 Plus steeds meer aantrekkingskracht geeft? Apple is echt een camerabedrijf.

Camera meest onderscheidende kenmerk iPhone 7 Plus

Om erachter te komen waarom de iPhone 7 Plus steeds meer gewild is, moet gekeken worden naar cruciale verschillen tussen de verschillende smartphones. Wat maakt de 7 Plus uniek? Wanneer gekeken wordt naar het design moet worden geconstateerd dat er geen significante verschillen bestaan met de iPhone 6. Ook de algehele prestaties en levensduur van de batterij lijken niet opmerkelijk verbeterd. Iets waarmee de iPhone 7 Plus zich wel onderscheidt ten opzichte van de andere toestellen is de camera.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Smartphones zijn camera’s

De tijd dat mensen een speciaal extra toestel hadden om foto’s mee te maken, lijkt in een ver verleden te horen. Natuurlijk is dit nog helemaal niet zo lang geleden, maar door de snelle technologische ontwikkelingen lijken oudere apparaten sneller te verouderen. Gemak dient de mens en het is tegenwoordig heel normaal om alleen een smartphone te gebruiken om foto’s mee te maken. In 2010 werd de iPhone 4 zelfs de meest populaire “camera” op Flickr. Sinds de de iPhone 4 zijn de Apple camera’s behoorlijk gegroeid en verbeterd.

Apple camera’s verder ontwikkeld dan concurrentie

Veel experts zijn het ermee eens, dat iPhone camera’s de beste videobeelden leveren. Hoewel 4k video opnames eerst op concurrerende toestellen te vinden was, was Apple de eerste die het aanbood zonder tijdsrestricties. Twee jaar geleden was de iPhone ook de eerste smartphone waarmee tot twee 4k filmpjes soepel geëdit konden worden. Ter vergelijking: 4k video editing wordt nog steeds niet volledig ondersteund door de meeste nieuwe Android toestellen  van dit jaar. Waar Apple ook in voorop loopt is het stabiliseren van beelden. Het stabilisatie algoritme van de iPhones geeft vloeiende resultaten. Dit zorgt ervoor dat de beelden professioneler en kwalitatief beter ogen.

iPhone 8 dubbele camera

Camera innovatie van iPhone 7 Plus

Afgezien van de 4k video capaciteiten en stabilisatie voegt de iPhone 7 Plus ook een dual camera setup toe. Matthew Panzarino van TechCrunch beargumenteert dat de dual camera de zwaarste feature van de telefoon is. Het zou Apple’s A10 chipset tot het uiterste drijven. Met twin capture worden de beelden van beide camera’s naadloos verwoven voor scherpere details en een betere kwaliteit.

Apple is een camerabedrijf

Het is duidelijk dat Apple veel manuren en aandacht besteedt aan de camera’s van de iPhones. Het lijkt er bijna op dat meer tijd wordt gespendeerd aan de innovatie van de camera dan aan andere features van de telefoons. Ook lijkt het zo dat gebruikers de iPhone 7 Plus speciaal boven andere toestellen kiezen voor de camera. Wanneer een bedrijf zich zo ultiem verdiept in camera’s en gebruikers zijn producten selecteren om de camera’s, is zo’n bedrijf niet eigenlijk een camerabedrijf? Misschien wordt het tijd om af te stappen van het idee dat Apple telefoons maakt met camera’s. Misschien is het tijd dat Apple wordt gezien als waar het naar handelt: een camerabedrijf dat camera’s maakt, waarmee gebeld kan worden.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters