Apple Car Play wellicht voorbode van echte Apple Car

Apple presenteerde bijna een jaar geleden Apple Car Play, software waarmee iOS-apparaten zoals de iPhone en de iPad aan een auto gekoppeld kunnen worden. Volgens The Wall Street Journal is dit slechts een voorbode geweest van de ontwikkeling van een echte auto door Apple. Het bedrijf zou er al duizend mensen aan laten werken.

Ferrari en Mercedes gaan met Apples CarPlay rijden carplay
Een impressie die Apple maakte van CarPlay

De Amerikaanse zakenkrant meldt dat Apple bij autofabrikanten mensen heeft weggekocht om aan het project te werken. Het zou nog jaren duren voordat de eerste Apple Car of iCar de showrooms bereikt, maar het is niettemin een zeer serieus project van de iPhonefabrikant. The Wall Street Journal houdt nog wel een slag om de arm. De krant meldt dat nog niet zeker is of het hele project uiteindelijk uitmondt in de productie van een auto door Apple.

Apple zou met de autoplannen Google volgen, dat al langer bezig is op dit gebied, met zelfsturende auto’s en in de voetsporen van Tesla, dat successen boekt met de verkoop van elektrische auto’s. De onlangs uitgelekte beelden van Apple-minibusjes met allerlei sensors en camera’s op het dak zouden onderdeel uitmaken van de plannen om een Apple Car uit te brengen.

Onlangs heeft Apple een belangrijke medewerker van Mercedes-Benz in dienst genomen, die volgens bronnen van The Wall Street Journal een team aanstuurt in het geheime lab waar Apple de auto ontwikkelt. Overigens zou die niet zelfsturend zijn, zoals de Google-auto’s, meldde een anonieme bron aan de krant.

Apple Car Play, dat vorig jaar is uitgebracht, laat gebruikers via hun iPhone of ander iOS-apparaat contact maken met de auto waardoor ze kunnen bellen of naar voicemails kunnen luisteren zonder de handen van het stuur te halen. Apple Car Play werd gelijktijdig gepresenteerd met HealthKit en HomeKit, software waarmee Apple zijn software naar de huiskamer en de gezondheidszorg wil brengen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters