Apple censor keurt app met digitaal Androidmagazine af

Apple heeft een app geweigerd, die een Deens mediabedrijf in de app store wilde verkopen. Het was een digitaal blad over Androidtelefoons. De censuur wekt veel weerzin bij gadgetblogs in Amerika, en veel bloggers vragen zich af wat er nog meer kan volgen.

App store limitations

Waar Google alleen apps uit de Android Market haalt die schadelijk zijn voor gebruikers, hanteert Apple een geheimzinnige ethische code waarlangs alle apps worden gelegd. Het was al bekend dat je via de app store geen seksueel getinte software kon verkopen. Zelfs niet een beetje bloot, zelfs als het helemaal niets met seks of porno te maken heeft. Bloot is bloot en dat hoort niet op een iPhone, klaar uit, zegt Apple. Raar genoeg circuleert nu wel een app in de store die voor twee dollar geile geluiden van dames in extase laat horen. Dat mag dan weer wel.

Maar de jongste weigering van de Deense app over Android wekt grote verontwaardiging, want dit is censuur, en dat is ongehoord in de vrije wereld. Het ging zo:

Uitgever Brian Dixen van het Deense bedrijf Mediaprovider kreeg een telefoontje van een hoge piet van Apple in Cupertino in Californië. Het bedrijf had net het ‘Android Magasinet’ aangeboden voor goedkeuring door Apple.

‘Wat is het probleem? vroeg ik schaapachtig’, vertelt Dixen. Het tweemaandelijkse magazine over Android is gloednieuw, gaat alleen maar over Google’s besturingssysteem en de telefoons die het gebruiken.

De Apple-functionaris aarzelde even en antwoordde volgens Dixen: ‘Wel, weet je, jouw blad… dat gaat alleen maar over Android. Dat kunnen we niet hebben in onze app store.’

En dat was dan dat. Dixen vindt het maar raar. ‘Eigenlijk gek, want ik dacht dat we niet zoveel magazines zouden verkopen via de app store juist omdat ze over Android gaan. Maar de vraag is nu wel waar dit toe kan leiden’. Dixen vindt dat Apple hier een grens heeft overschreden, en aan de reacties op gadgetblogs te lezen, zijn velen het met de Deen eens.

Zo vragen sommigen zich af of je wel een tijdschrift over mobiele telefoons in het algemeen in de app store mag aanbieden. En of de nieuwe iPadkrant The Daily een artikel over Android mag brengen. Hoewel Apple zich doorgaans nooit veel aantrekt van zo’n storm van kritiek, is dit zo’n principiële zaak aan het worden dat het bedrijf nu echt wat uit te leggen heeft.

Erg consequent is Apple overigens niet, want in de app store is wel een Nederlandstalige app over Android te vinden.

Bron: Mediawatch

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters