Apple CEO: “Microsoft en Google kopiëren onze strategie”

Apple CEO Tim Cook heeft in een interview met Bloomberg aangegeven dat de overname van Motorola en Nokia de strategie van Apple onderstreept. Volgens de topman kopiëren zowel Google als Microsoft de strategie van Apple.

Bloomberg heeft een vierpagina tellend exclusief interview gepubliceerd met het management van Apple dat verantwoordelijk was voor iOS 7. In het interview worden ondermeer Apple CEO Tim Cook aan het woord gelaten, maar ook Jonathan Ive, hoofd design binnen Apple en Craig Federighi, hoofd software voor Apple.

In het interview gaan de managers dieper in op het proces voor de ontwikkeling van nieuwe producten en software zoals iOS 7. Sinds 2012 is Ive verantwoordelijk geworden voor al het design binnen Apple, zowel software als hardware, en is Federighi verantwoordelijk geworden voor software. Ive en Federighi moesten dan ook flink samenwerken om iOS 7 tot stand te brengen, wat volgens beide heren de grootste update sinds iOS 1 is voor het systeem. Hun bureau is dan ook maar een enkele minuut lopen van elkaar, zo claimen de twee managers.

Apple topman Tim Cook gaat daarnaast ook in op de recente ontwikkelingen in de markt. Zo weet Cook te zeggen dat Nokia een schoolvoorbeeld is van een bedrijf dat niet meer innoveerde en als gevolg daarvan ten onder ging. “Je moet dan ook blijven door innoveren”, aldus Cook. Ook ging de topman in op de overname van Motorola door Google en het bod van Microsoft op Nokia. “We kijken niet naar externe validatie van onze strategie maar ik denk het wel suggereert dat er veel gekopieerd wordt op basis van onze strategie en dat mensen inzien [dat een eigen hardware tak hebben en dit combineren met software] belangrijk is.” Daarmee geeft de topman aan dat diens concurrenten de strategie van Apple kopiëren om zowel hardware als software in huis te ontwikkelen, iets waar Apple erg succesvol mee is geworden.

Cook laat ook zijn mening schijnen op Android. De topman vergelijkt het niet met Windows en de oude strijd tussen Apple en Microsoft. Wel is hij van mening dat Android veel te gefragmenteerd is en dat veel consumenten met te oude Android-versies de winkels uit lopen zodra ze een smartphone kopen. Volgens Cook blijkt uit data van providers dat sommige nieuwe smartphones verkocht worden met een drie jaar oude Android-versie. “Dat zou het zelfde zijn als ik iOS 3 op mijn iPhone heb staan. Dat kan ik me niet voorstellen.” Ook is volgens Cook het gebruik van iOS veel groter dan het gebruik van Android door consumenten in het dagelijks gebruik. Ook zouden consumenten tot bijna twee keer zo veel tevredener zijn over iOS dan over Android, aldus Cook.

Apple Tim Cook Jonathan Ive Craig Federighi 
Bron: Bloomberg
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters