Apple CEO: “Microsoft en Google kopiëren onze strategie”

Apple CEO Tim Cook heeft in een interview met Bloomberg aangegeven dat de overname van Motorola en Nokia de strategie van Apple onderstreept. Volgens de topman kopiëren zowel Google als Microsoft de strategie van Apple.

Bloomberg heeft een vierpagina tellend exclusief interview gepubliceerd met het management van Apple dat verantwoordelijk was voor iOS 7. In het interview worden ondermeer Apple CEO Tim Cook aan het woord gelaten, maar ook Jonathan Ive, hoofd design binnen Apple en Craig Federighi, hoofd software voor Apple.

In het interview gaan de managers dieper in op het proces voor de ontwikkeling van nieuwe producten en software zoals iOS 7. Sinds 2012 is Ive verantwoordelijk geworden voor al het design binnen Apple, zowel software als hardware, en is Federighi verantwoordelijk geworden voor software. Ive en Federighi moesten dan ook flink samenwerken om iOS 7 tot stand te brengen, wat volgens beide heren de grootste update sinds iOS 1 is voor het systeem. Hun bureau is dan ook maar een enkele minuut lopen van elkaar, zo claimen de twee managers.

Apple topman Tim Cook gaat daarnaast ook in op de recente ontwikkelingen in de markt. Zo weet Cook te zeggen dat Nokia een schoolvoorbeeld is van een bedrijf dat niet meer innoveerde en als gevolg daarvan ten onder ging. “Je moet dan ook blijven door innoveren”, aldus Cook. Ook ging de topman in op de overname van Motorola door Google en het bod van Microsoft op Nokia. “We kijken niet naar externe validatie van onze strategie maar ik denk het wel suggereert dat er veel gekopieerd wordt op basis van onze strategie en dat mensen inzien [dat een eigen hardware tak hebben en dit combineren met software] belangrijk is.” Daarmee geeft de topman aan dat diens concurrenten de strategie van Apple kopiëren om zowel hardware als software in huis te ontwikkelen, iets waar Apple erg succesvol mee is geworden.

Cook laat ook zijn mening schijnen op Android. De topman vergelijkt het niet met Windows en de oude strijd tussen Apple en Microsoft. Wel is hij van mening dat Android veel te gefragmenteerd is en dat veel consumenten met te oude Android-versies de winkels uit lopen zodra ze een smartphone kopen. Volgens Cook blijkt uit data van providers dat sommige nieuwe smartphones verkocht worden met een drie jaar oude Android-versie. “Dat zou het zelfde zijn als ik iOS 3 op mijn iPhone heb staan. Dat kan ik me niet voorstellen.” Ook is volgens Cook het gebruik van iOS veel groter dan het gebruik van Android door consumenten in het dagelijks gebruik. Ook zouden consumenten tot bijna twee keer zo veel tevredener zijn over iOS dan over Android, aldus Cook.

Apple Tim Cook Jonathan Ive Craig Federighi 
Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. jorrit1980 -

  Wij van Wc eend……….
  Cook schept een beeld van kopie gedrag van concurrenten maar het is algemeen bekend dat google motorola overnam door de patenten.
  Tevens heeft motorola heel veel vrijheid om hun mobiel zelf te ontwerpen.

  Ook gebruikt Google andere fabrikanten zoals Samsung en LG voor zijn Nexus lijn en dankzij die strategie is android nu groter dan Iphone.

  Microsoft is jammer genoeg nog steeds zoekende maar andere kopieren hebben ze inderdaad wel een handje van.
  Niet dat ze slechte produkten maken(beter goed gejat dan slecht bedacht) maar zijn de laatste jaren in de consumenten markt niet meer zo overduidelijk aanwezig dan vroegah!

  Maar dat apple nu zo de laatste 2 jaar zo voor uitstrevend bezig is ….hmm nee.

 2. Quasimodo -

  Laten we wel wezen. In 2007 had Jobs een ingeving om 2 bestaande producten te mergen. Namelijk een mobieltje en een PDA. Dat resulteerde in de eerste iPhone.
  Dat is inmiddels 6 jaar geleden en sindsdien is de iPhone nauwelijks veranderd. Verder is uit dat zelfde product een iPod (in de huidige vorm) en iPad ontstaan. Beide vrijwel exact gelijk aan de iPhone met een variatie.
  Waar haalt Cook de arrogantie vandaan om zo hoog van de toren te blazen. Wat heeft de beste man tot nu toe gepresteerd dan?

  1. koen -

   Ik lees veel onzin maar dit slaat weer alles. Denk je nu echt dat Jobs de uitvinder is van de smartphone? Hoop dat je begrijpt dat dat faliekant onjuist is en ik ga niet eens beginnen dat uit te leggen!

   Jobs zag de walkmanphones van Sony marktaandeel afsnoepten van de iPod. De eerste iPhone de 2G was ook geen smartphone (AppStore was er nog niet) maar een veredelde iPod met phone functionaliteit.

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters