Apple-CEO Tim Cook haat patentrechtszaken

Een opvallende uitspraak van Apple-CEO Tim Cook. Hij heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple gezegd dat hij eigenlijk een bloedhekel heeft aan alle patentrechtszaken waar het bedrijf in verwikkeld is. Terwijl de meeste zaken juist door Apple zelf zijn aangespannen, onder zijn voorganger wijlen Steve Jobs.

Tim Cook Steve Jobs

Na het overlijden van Steve Jobs vroegen veel Apple-watchers zich af of de nieuwe leider Tim Cook een einde zou maken aan al die rechtszaken, en de patenten van Apple zou licenseren aan de concurrentie. Daar is tot op heden niets van gebleken; Apple gaat onder Cook vooralsnog op precies dezelfde wijze door, en er zijn sinds hij de teugels overnam van Jobs zelfs wat nieuwe rechtszaken aangespannen.

Maar Cook blijkt er niet erg van te houden. Sterker nog, hij haat het. ”Ik heb altijd een hekel gehad aan juridisch gesteggel en dat zal altijd zo blijven.” Hij meldde dat hij het liefst wil dat de concurrentie ‘hun eigen spullen’ maken zonder de patenten van Apple te schenden, en hij zei ‘zeer te prefereren’ dat de geschillen buiten de rechtszalen worden bijgelegd met de concurrenten.

Maar dan wel op de voorwaarden van Apple, zo werd ook duidelijk. ”Het is belangrijk dat Apple niet de uitvinder voor de hele wereld wordt.” Waarmee hij doelt op de patenten van Apple die in Android van Google terug te vinden zijn.

Het is toch een wat andere opstelling dan die van Steve Jobs, die in zijn biografie liet optekenen dat hij Android een ‘gestolen’ product vond, en dat hij zwoer het te vernietigen. Cook is een stuk nuchterder dan zijn temperamentvolle voorganger en is meer bezig met de praktische kanten van de patentstrijd, die overigens net in de VS in het voordeel van Motorola is omgeslagen wat in het uiterste geval tot een verkoopverbod van de iPhone kan leiden. Dus misschien is dat gegeven ook aanleiding tot wat bescheidenheid.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sjaakie -

  Pff wat een uitspraken.. de arogantie druipt er vanaf.. en merk dit ook iedere keer terug in de eindgebruikers.. Ze denken dat er maar 1 telefoon is en dat apple alles heeft uitgevonden… stelletje makke gehersenspoelde schapen!!

  1. bartvuijk -

   Denk het wel, heb het vermeld:

   …De patentstrijd, die overigens net in de VS in het voordeel van Motorola is omgeslagen wat in het uiterste geval tot een verkoopverbod van de iPhone kan leiden. Dus misschien is dat gegeven ook aanleiding tot wat bescheidenheid.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters