Apple daagt Motorola opnieuw voor de rechter

Motorola kan volgens Foss Patents een nieuwe dagvaarding van Apple tegemoet zien. Op 16 februari moet Motorola voorkomen in M√ľnchen, Duitsland.

apple en motorola

Apple heeft in Duitsland onlangs nog in het stof gebeten tegen diezelfde fabrikant. De rechtbank van Mannheim oordeelde dat Apple een patent van Motorola schond, in plaats van omgekeerd.

De nieuwe rechtszaak in Munchen gaat over een patent van Apple waarin de wijze van door een fotogalerij bladeren is vastgelegd. In de Motorola-smartphones zou dat op dezelfde wijze gebeuren. Eerder oordeelde de Nederlandse rechter dat op dit punt de Samsung Galaxy S2 een patent van Apple schond.

Samsung wijzigde daarop via een eenvoudige software-update de fotogalerij, maar Motorola wordt nu op dezelfde grond aangepakt door Apple in ons buurland. Eerder wist Apple al de verkoop van Samsungtablets tegen te houden via de Duitse rechter.

Het Apple-patent in kwestie is een Eruropees patent, getiteld EP2059868. De rechtbank zou redelijk overtuigd zijn van het feit dat dit patent bij Apple hoort. Als Apple hiermee tegen Motorola aan het langste eind trekt, staat mogelijk ook andere Androidfabrikanten nog wat te wachten, want de fotogalerij in de Motorola-toestellen is de standaard Android-galerij.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rick -

  Als je het vonnis had gelezen in NL had je geweten dat de standaard android gallerij niet het patent overtreed. Deze bounced niet als je bent ingezoomd op een foto en je veegd naar de zijkant.

  1. Dominick -

   "In de Motorola-smartphones zou dat op dezelfde wijze gebeuren."

   "Als Apple hiermee tegen Motorola aan het langste eind trekt, staat mogelijk ook andere Androidfabrikanten nog wat te wachten, want de fotogalerij in de Motorola-toestellen is de standaard Android-galerij."

   Dat zijn dus de gronden waarop Apple Motorola in dit geval aanklaagt. In hoeverre dat klopt of niet, daar gaan wij geen uitspraak over doen.

 2. smoking -

  hebben ze nou niks beters te doen.:(

  hier wordt je echt moe van. ze blijven maar doorgaan.

  en microsoft jullie doen het zelfde alleen schuilen

  :(jullie achter apple smeerlappen.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters