Apple daagt Motorola opnieuw voor de rechter

Motorola kan volgens Foss Patents een nieuwe dagvaarding van Apple tegemoet zien. Op 16 februari moet Motorola voorkomen in München, Duitsland.

apple en motorola

Apple heeft in Duitsland onlangs nog in het stof gebeten tegen diezelfde fabrikant. De rechtbank van Mannheim oordeelde dat Apple een patent van Motorola schond, in plaats van omgekeerd.

De nieuwe rechtszaak in Munchen gaat over een patent van Apple waarin de wijze van door een fotogalerij bladeren is vastgelegd. In de Motorola-smartphones zou dat op dezelfde wijze gebeuren. Eerder oordeelde de Nederlandse rechter dat op dit punt de Samsung Galaxy S2 een patent van Apple schond.

Samsung wijzigde daarop via een eenvoudige software-update de fotogalerij, maar Motorola wordt nu op dezelfde grond aangepakt door Apple in ons buurland. Eerder wist Apple al de verkoop van Samsungtablets tegen te houden via de Duitse rechter.

Het Apple-patent in kwestie is een Eruropees patent, getiteld EP2059868. De rechtbank zou redelijk overtuigd zijn van het feit dat dit patent bij Apple hoort. Als Apple hiermee tegen Motorola aan het langste eind trekt, staat mogelijk ook andere Androidfabrikanten nog wat te wachten, want de fotogalerij in de Motorola-toestellen is de standaard Android-galerij.

Bron: Pocketnow

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters