Apple daagt Motorola opnieuw voor de rechter

Motorola kan volgens Foss Patents een nieuwe dagvaarding van Apple tegemoet zien. Op 16 februari moet Motorola voorkomen in M√ľnchen, Duitsland.

apple en motorola

Apple heeft in Duitsland onlangs nog in het stof gebeten tegen diezelfde fabrikant. De rechtbank van Mannheim oordeelde dat Apple een patent van Motorola schond, in plaats van omgekeerd.

De nieuwe rechtszaak in Munchen gaat over een patent van Apple waarin de wijze van door een fotogalerij bladeren is vastgelegd. In de Motorola-smartphones zou dat op dezelfde wijze gebeuren. Eerder oordeelde de Nederlandse rechter dat op dit punt de Samsung Galaxy S2 een patent van Apple schond.

Samsung wijzigde daarop via een eenvoudige software-update de fotogalerij, maar Motorola wordt nu op dezelfde grond aangepakt door Apple in ons buurland. Eerder wist Apple al de verkoop van Samsungtablets tegen te houden via de Duitse rechter.

Het Apple-patent in kwestie is een Eruropees patent, getiteld EP2059868. De rechtbank zou redelijk overtuigd zijn van het feit dat dit patent bij Apple hoort. Als Apple hiermee tegen Motorola aan het langste eind trekt, staat mogelijk ook andere Androidfabrikanten nog wat te wachten, want de fotogalerij in de Motorola-toestellen is de standaard Android-galerij.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rick -

  Als je het vonnis had gelezen in NL had je geweten dat de standaard android gallerij niet het patent overtreed. Deze bounced niet als je bent ingezoomd op een foto en je veegd naar de zijkant.

  1. Dominick -

   "In de Motorola-smartphones zou dat op dezelfde wijze gebeuren."

   "Als Apple hiermee tegen Motorola aan het langste eind trekt, staat mogelijk ook andere Androidfabrikanten nog wat te wachten, want de fotogalerij in de Motorola-toestellen is de standaard Android-galerij."

   Dat zijn dus de gronden waarop Apple Motorola in dit geval aanklaagt. In hoeverre dat klopt of niet, daar gaan wij geen uitspraak over doen.

 2. smoking -

  hebben ze nou niks beters te doen.:(

  hier wordt je echt moe van. ze blijven maar doorgaan.

  en microsoft jullie doen het zelfde alleen schuilen

  :(jullie achter apple smeerlappen.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters