Apple daagt Motorola opnieuw voor de rechter

Motorola kan volgens Foss Patents een nieuwe dagvaarding van Apple tegemoet zien. Op 16 februari moet Motorola voorkomen in München, Duitsland.

apple en motorola

Apple heeft in Duitsland onlangs nog in het stof gebeten tegen diezelfde fabrikant. De rechtbank van Mannheim oordeelde dat Apple een patent van Motorola schond, in plaats van omgekeerd.

De nieuwe rechtszaak in Munchen gaat over een patent van Apple waarin de wijze van door een fotogalerij bladeren is vastgelegd. In de Motorola-smartphones zou dat op dezelfde wijze gebeuren. Eerder oordeelde de Nederlandse rechter dat op dit punt de Samsung Galaxy S2 een patent van Apple schond.

Samsung wijzigde daarop via een eenvoudige software-update de fotogalerij, maar Motorola wordt nu op dezelfde grond aangepakt door Apple in ons buurland. Eerder wist Apple al de verkoop van Samsungtablets tegen te houden via de Duitse rechter.

Het Apple-patent in kwestie is een Eruropees patent, getiteld EP2059868. De rechtbank zou redelijk overtuigd zijn van het feit dat dit patent bij Apple hoort. Als Apple hiermee tegen Motorola aan het langste eind trekt, staat mogelijk ook andere Androidfabrikanten nog wat te wachten, want de fotogalerij in de Motorola-toestellen is de standaard Android-galerij.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rick -

  Als je het vonnis had gelezen in NL had je geweten dat de standaard android gallerij niet het patent overtreed. Deze bounced niet als je bent ingezoomd op een foto en je veegd naar de zijkant.

  1. Dominick -

   "In de Motorola-smartphones zou dat op dezelfde wijze gebeuren."

   "Als Apple hiermee tegen Motorola aan het langste eind trekt, staat mogelijk ook andere Androidfabrikanten nog wat te wachten, want de fotogalerij in de Motorola-toestellen is de standaard Android-galerij."

   Dat zijn dus de gronden waarop Apple Motorola in dit geval aanklaagt. In hoeverre dat klopt of niet, daar gaan wij geen uitspraak over doen.

 2. smoking -

  hebben ze nou niks beters te doen.:(

  hier wordt je echt moe van. ze blijven maar doorgaan.

  en microsoft jullie doen het zelfde alleen schuilen

  :(jullie achter apple smeerlappen.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters