Apple-designbaas Jony Ive: ''Bijna was de iPhone niet doorgegaan''

De designbaas van Apple, Jony Ive, heeft in een toespraak verteld dat Apple de iPhone bijna in het ontwerpstadium de nek heeft omgedraaid omdat het een ‘onhaalbaar product’ werd gevonden.

Apple iPhone 4S

Het ontwerp voor ’s werelds beroemdste telefoon is bijna in de prullenbak beland. Dat vertelde Ive, die vorig jaar door de Britse koningin in de adelstand is verheven, tijdens een gesprek op de Creative Summit op de Britse ambassade in de Verenigde Staten.

De ontwerpers van de iPhone kwamen er namelijk niet uit: hoe moest je voorkomen dat je nummers ging bellen met je oor, als je tijdens een gesprek het aanraakscherm tegen dat lichaamsdeel houdt? Het werd een tijdlang onoplosbaar geacht, totdat Apple de nabijheidssensor inbouwde die inmiddels elke smartphone heeft: zodra die de nabijheid van een gezicht ontwaart, gaat het scherm op zwart en reageert het niet meer op aanrakingen, van het oor of van iets anders. Met deze oplossing is voorkomen dat Steve Jobs het hele idee van een Apple-telefoon prullemandeerde. Waar hij niet ver van af was, aldus Ive.

En zo waren er meer problemen die opgelost moesten worden om een perfect werkende smartphone zonder toetsen op de markt te krijgen. Overigens heeft Ive tijdens hetzelfde gesprek verteld dat Apple, hoewel een van de rijkste techbedrijven ter wereld, volstrekt niet geinteresseerd is in geld bij het ontwerpen van nieuwe producten. Apple maakt producten die gewoon geweldig in elkaar moeten zitten, en wat het oplevert, is van later zorg. Deze tactiek wordt al toegepast sinds Steve Jobs terugkeerde bij Apple in de jaren negentig, en het kwakkelende bedrijf uit het slop haalde. Door volledig te focussen op topkwaliteit, kwamen de klanten vanzelf.

Dat die tactiek werkte, is duidelijk uit de cijfers: er zijn sinds 2007 een kwart miljard iPhones verkocht. Hoewel het prototype bijna in de prullenbak belandde.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters