Apple dient klacht in voor functionaliteit uit Android Ice Cream Sandwich

Apple meent dat het vrijgeven van een Galaxy Nexus inbreuk maakt op het slide-to-unlock patent van de fabrikant. Hiermee valt de producent direct Google’s vernieuwde OS aan.

Volgens Fosspatents heeft Apple haar aanklacht tegen Samsung in Duitsland aangepast. De fabrikant meent nu dat ook de nieuwe Galaxy Nexus inbreuk maakt op de patenten van Apple. Apple heeft namelijk een patent op slide-to-unlock, oftewel het unlocken van een telefoon door een icoon opzij te vegen. De nieuwe Galaxy Nexus, en daarmee Android 4.0, beschikt over over een rond icoon die naar een sleuteltje gespeeld dient te worden om het scherm vrij te geven.

Apple meent dat de beschreven methode in Android 4.0 inbreuk maakt op zijn patenten en daarmee lijken alle toestellen die in de toekomst het OS als update krijgen in gevaar te komen. Fabrikanten moeten of de uitspraak afwachten of het aanpassen in hun update. Samsung maakte tot nog toe gebruik van een methode waarin het hele scherm weggeveegd diende te worden waarna het toestel vrijgegeven werd.

De rechtbank zal op 16 maart in Duitsland in een voorlopige uitspraak doen omtrent de gewraakte materie. Tot die tijd is het onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor zowel Samsung als Google.

Galaxy Nexus unlock 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters