Apple dient klacht in voor functionaliteit uit Android Ice Cream Sandwich

Apple meent dat het vrijgeven van een Galaxy Nexus inbreuk maakt op het slide-to-unlock patent van de fabrikant. Hiermee valt de producent direct Google’s vernieuwde OS aan.

Volgens Fosspatents heeft Apple haar aanklacht tegen Samsung in Duitsland aangepast. De fabrikant meent nu dat ook de nieuwe Galaxy Nexus inbreuk maakt op de patenten van Apple. Apple heeft namelijk een patent op slide-to-unlock, oftewel het unlocken van een telefoon door een icoon opzij te vegen. De nieuwe Galaxy Nexus, en daarmee Android 4.0, beschikt over over een rond icoon die naar een sleuteltje gespeeld dient te worden om het scherm vrij te geven.

Apple meent dat de beschreven methode in Android 4.0 inbreuk maakt op zijn patenten en daarmee lijken alle toestellen die in de toekomst het OS als update krijgen in gevaar te komen. Fabrikanten moeten of de uitspraak afwachten of het aanpassen in hun update. Samsung maakte tot nog toe gebruik van een methode waarin het hele scherm weggeveegd diende te worden waarna het toestel vrijgegeven werd.

De rechtbank zal op 16 maart in Duitsland in een voorlopige uitspraak doen omtrent de gewraakte materie. Tot die tijd is het onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor zowel Samsung als Google.

Galaxy Nexus unlock 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters