Apple dient patent in voor biometrische beveiliging op de iPhone

Apple heeft onlangs een patent ingediend om biometrische beveiliging op de iPhone te implementeren. Uit het patent blijkt dat het scherm softwarematig een scan van de vingers kan uitvoeren om zo de telefoonblokkering op te heffen.

Uit het nieuwe patent van Apple zou blijken dat het bedrijf bezig is met een nieuwe techniek om zijn hardware, waaronder de iPhone, te beveiligen. Via de biometrische beveiliging zou een gebruiker zijn vinger als authenticatie kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de iPhone vrij te geven voor gebruik. Op het scherm van de iPhone zou volgens de onderstaande afbeelding een scangebied komen waarop gebruikers hun vinger kunnen leggen om zo het scherm te deblokkeren. Deze nieuwe methoden zou ook voor andere Apple-hardware gaan gelden, aldus Apple Insider. Apple heeft de iPhone daarnaast ook voorzien van een ander springboard waarbij de vormen van de icoontjes veranderen. Opmerkelijk is wel dat het onderstaande screenshot een jailbroken iPhone laat zien aangezien de Installer applicatie terug te vinden is op het springboard.

Onduidelijk is nog wanneer Apple de techniek wil gaan gebruiken en of hier al concrete hardware plannen voor zijn. Wel is al duidelijk dat deze nieuwe functionaliteit niet in de volgende iPhone-versie aanwezig zal zijn.

Apple iPhone patent

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters