‘Apple werkt aan digitale tv-gids voor iOS en Apple TV’

Apple is naar verluidt bezig met een overkoepelende digitale tv-gids, waarmee je alle video content van je apps op een plek kunt overzien.

Apple

Al jaren doen geruchten de ronde dat Apple aan een eigen tv werkt. Na vertragingen en problemen besloot Apple naar verluidt eind vorig jaar om met het project te stoppen. Dat betekent echter niet dat het bedrijf klaar is met de manier veranderen waarop je als consument televisie kijkt. Apple wil je namelijk gaan vertellen wat er op tv is, en het makkelijker maken om de content in kwestie te bekijken. Het bedrijf is in gesprek met tv-zenders en streamingdiensten om een digitale tv gids te ontwikkelen, die zowel op Apple TV als andere gadgets van het bedrijf moet werken.

Digitale tv-gids

Het idee is heel simpel: Apple wil er voor zorgen dat je kunt zien wat er allemaal te kijken valt in al je video apps, zonder dat je ze hoeft te openen. Zo hoef je dus niet meer HBO en Netflix individueel te openen om te checken of je favoriete film beschikbaar is. Volgens anonieme bronnen binnen de industrie is de tv gids het indirecte resultaat van de tvdienst die het bedrijf vorig jaar wilde ontwikkelen. Het grote verschil is nu dat Apple niet meer zelf voor de content zorgt, en dus enkel de interface en de technologie ontwikkelt. Tv-zenders, distributeurs en apps zorgen voor de content.

Het eerste gedeelte van de nieuwe dienst werd al onthuld in juni, tijdens Apple’s WWDC event. Het bedrijf kondigde een  “single sign-on” plan aan waarmee je als gebruiker automatisch op je tv-apps bent ingelogd, zodat je dus zonder gedoe direct op je iPhone of iPad verder kunt kijken. Nu wil Apple dus weten wat die apps te bieden hebben, en er een overkoepelende tv-gids voor bouwen.

Digitale tv-gids
De AppleTV

Slimme zet

Het wordt steeds normaler om een abonnement op meerdere streamingdiensten en tv-providers, dus de digitale tv-gids is een slimme zet van Apple. Door alle content op een plek te verzamelen kan Apple niet alleen machtiger worden in de media industrie, maar wordt Apple’s hardware ook waardevoller. Niet alle bedrijven uit de tv-industrie zijn echter even happig. Ze zijn logischerwijs bang om de controle te verliezen. Als de gebruiker steevast Apple’s overkoepelende tv-gids gaat gebruiken, in plaats van je eigen app, dan wordt het ook haast onmogelijk om je andere shows te promoten, omdat de gebruiker die simpelweg nooit zal zien.

Bovendien is de kans klein dat de digitale tv-gids van Apple volledig tot zijn recht zal komen in Nederland. Internationale streamingdiensten zoals Netflix en HBO zullen ongetwijfeld werken, maar het is maar de vraag of Nederlandse providers en diensten ook mee gaan werken.

Bron: Recode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters