Apple doet weer flauw met excuses aan Samsung op Britse Apple-site

Apple doet weer flauw met de excuses aan Samsung, waartoe de Britse rechter het bedrijf heeft verplicht.

De schriftelijke excuses op de site van Apple werden eerst onder een vrijwel onvindbaar linkje verstopt. De rechter werd daar boos over en heeft Apple verplicht om ze beter zichtbaar te maken. Maar bezoekers van de Britse Apple-site moeten nog steeds nogal hun best doen om de excuses te vinden.

De Britse rechter oordeelde dat de aanklacht van Apple dat Samsungtablets teveel op de iPad zouden lijken, zo belachelijk was dat er officiële excuses op de Britse website van Apple moesten worden gemaakt. Bovendien werd Apple verplicht om in een aantal Britse kranten te adverteren met de voor Apple negatieve uitspraak.

In eerste instantie zette Apple met lood in de schoenen een superklein linkje op een achterafpagina, maar de rechter vond dat niet voldoende. De excuses moesten goed vindbaar op de hoofdpagina van Apple verschijnen.

Daar staan ze nu ook, helemaal onderaan, maar er is een trucje toegepast. Het maakt niet uit of je achter een 27 inch iMac zit of achter een netbookje, je zult altijd moeten scrollen om de onderkant van de pagina te bereiken waar de verwijzing naar de excuses staat. Je krijgt het dus nooit vanzelf in beeld, hoe groot je de browser ook maakt op het scherm. Apple heeft ze dus weer een beetje aan het zicht onttrokken. Of de rechter het daarbij laat zitten, moet nog blijken.

Inmiddels is er veel gesteggel op internet of Apple hiermee nu wel weg kan komen. Techbloggers hebben de excuses zo gevonden, want ze zijn ernaar op zoek. Argeloze Aple-klanten zullen de tekst echter niet zo snel onder ogen krijgen. De conclusie luidt hoe dan ook dat het voor Apple blijkbaar erg moeilijk is om door deze zure appel heen te bijten.

Wie op de link op de homepage klikt, krijgt de verplichte excuses vol in beeld (zie plaatje hieronder) maar dan word je er nog niet veel wijzer van. Er wordt slechts verwezen naar de uitspraak van de rechter die via een andere site geraadpleegd kan worden.

Apple doet weer flauw met excuses aan Samsung op Britse Apple-site schermafbeelding 2012 11 04 om 105545 

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters