Apple dwingt importverbod af voor de HTC One X in Amerika

De douane van de Verenigde Staten heeft de HTC One X staande gehouden bij de havens en vliegvelden in het land. Het toestel zou inbreuk maken op de patenten van fabrikant Apple.

Volgens The Verge zou de douane het paradepaardje van HTC hebben tegenhouden omdat de douane er niet zeker van is dat de One X niet de patenten schendt van Apple. Er is inmiddels een onderzoek ingesteld naar de One X en diens varianten door de douane. Volgens HTC is er inderdaad sprake van een blokkade waardoor de fabrikant haar nieuwe vlaggenschip niet verkocht kan worden in het land.

Het importverbod kan grote financiële gevolgen hebben voor HTC als het verbod van lange duur is. Amerika is een belangrijke markt voor HTC waaruit het een groot deel van haar omzet haalt. Onduidelijk is nog precies wat de aanleiding voor de blokkade is; de douane hoeft namelijk geen openheid van zaken aan het publiek te geven over haar beslissingen.

Het gaat waarschijnlijk om een patent waarin wordt beschreven hoe een telefoonnummer herkend wordt door de software en vervolgens de aan een gebruiker getoonde opties daarop aanpast. Apple heeft nog niet gereageerd op het verbod. Het importverbod geldt voor alle HTC One X varianten die bij de Amerikaanse providers aan de man gebracht dienen te worden.

HTC One X piano

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters