Eerste iOS 10.3-bèta brengt handige functies

Apple’s iOS 10 is al een tijdje uit en een aantal bugs zijn al verholpen in vorige updates. Momenteel is het Amerikaanse bedrijf bezig met het uitrollen van de derde versie van hun mobiele besturingssysteem: iOS 10.3. Deze update bevat een paar toevoegingen en verbeteringen.

iOS 10.3

Ik de laatste bèta-update voor Apple’s mobiele besturingssysteem is het een en ander veranderd en aangepast. Zo is er bijvoorbeeld bij de Zoek mijn iPhone-app een handige functie toegevoegd. Vanaf deze bèta-update kun je namelijk jouw AirPods vinden door middel van de Zoek mijn AirPods-functie. Het is dus geen aparte applicatie op jouw telefoon, maar een extra functie in de al bestaande app Zoek mijn iPhone.

Wat er ook toegevoegd is, zijn extra widgets bij bepaalde applicaties. Zo heeft de Weer-app een update gekregen waarbij je nu het weer per uur kunt zien. Verder is Siri uitgebreid met een paar commando’s. Zo kan de virtuele assistent vanaf deze bèta een Uber-rit op een later tijdstip in te plannen en heeft Siri de mogelijkheid om bijvoorbeeld rekeningen te betalen.

Er zijn verder een paar visuele veranderingen aangebracht, bijvoorbeeld bij de muziekspeler. Deze app geeft nu grotere foto’s van de artiesten weer. Ontwikkelaars van bepaalde applicaties kunnen vanaf nu ook reageren op reacties van mensen in de App Store. Hierdoor kan bijvoorbeeld feedback beter behandeld worden.

Wat er nog wel ontbreekt, is de Theatre Mode. Wat deze modus precies zal doen is nog niet helemaal bekend. Wel gaan de geruchten dat het een soort nachtmodus zal zijn, anders dan de blauwlichtfilter. De nachtmodus zorgt er voor dat veel visuele dingen zwart worden die nu wit zijn. Verschillende gebruikers melden ook dat standaard apps na deze update kort een zwart scherm zien voor het vertonen van de desbetreffende app.

Er zijn nog meer veranderingen aangebracht in de eerste bèta-update voor iOS 10.3. De lijst met alle veranderingen kun je hier vinden.

Beschikbaarheid

De bèta-update is helaas nog niet per direct te downloaden. De update is nog niet publiekeljk beschikbaar, maar op moment van schrijven nog alleen voor ontwikkelaars die geregistreerd staan bij Apple. Waarschijnlijk zal deze update, als er geen grote bugs in zitten, de komende dagen worden uitgerold naar alle gebruikers.

Bron: iCulture

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters