‘Apple legt laatste hand aan slimme speaker met Siri’

Volgens een bekende lekker is Apple bijna klaar met zijn eigen slimme speaker. Kan de techgigant Google en Amazon nog inhalen?

Slimme speakers: de trend van 2017?

Google Home maakte het afgelopen jaar indruk. De slimme speaker helpt je met behulp van Google Assistant de dag door. Of je nou een muziekje wil opzetten, het weer van morgen moet weten of een spelletje wil spelen: Google Home staat voor je klaar.

Google Home Google Assistant

Hetzelfde geldt voor Amazon Echo, de slimme speaker van Amazon. Dankzij Alexa, de slimme assistent van het bedrijf, is Amazon op dit moment de heerser in de smart home markt. Ondertussen is Microsoft ook druk bezig met en speaker voor Cortana.

Dan mis je natuurlijk nog een grote naam, en dat is Apple. Siri moet het steevast afleggen tegenover Google Assistant en Alexa. Waar de assistent van Apple zich beperkt tot simpele vraag-en-antwoord situaties, kunnen de assistenten van de concurrentie hele gesprekken voeren.

Amazon echo
De Amazon echo lijn

Nu is kunstmatige intelligentie natuurlijk ook het ding van Google, waar het bij Apple allemaal om hardware draait. Dat neemt echter niet weg dat het de toekomst van consumentenelektronica is. Dat heeft de techgigant gelukkig maar al te goed door.

Apple’s eigen slimme speaker

De bekende Apple-lekker Sonny Dickson heeft dat vandaag bevestigd middels een serie tweets. Volgens de lekker is Apple bijna klaar met zijn eigen slimme speaker. De fabrikant legt de laatste hand aan de langverwachte gadget.

Apple slimme speaker

Dickinson beweert dat de focus vooral op Siri en AirPlay ligt. Dat is dus praktisch dezelfde combinatie die de Google Home zo populair maakt: Google Assistant en de ingebouwde Chromecast-functionaliteit.

Wat weten we verder over de speaker? Vrij weinig. Volgens Dickinson gebruikt de speaker technologie van Beats producten. Ook heeft Apple naar verluidt overwogen om een touchscreen in te bouwen, al is het niet duidelijk of die functionaliteit ook de eindstreep heeft gehaald.

Een ding is duidelijk: om een dergelijk product te doen slagen heeft Siri een flinke upgrade nodig.

Nog even geduld

Dat wordt wel interessant, want deze week dook ook het gerucht op dat Amazon aan een Echo speaker met een scherm werkt. We gaan het allemaal dit jaar ontdekken. De kans is aanwezig dat de speaker van Apple al tijdens WWDC wordt onthuld.

gerecyclede materialen

Die conferentie begint dit jaar op 5 juni. Een ding is duidelijk: om een dergelijk product te doen slagen heeft Siri een flinke upgrade nodig.

We hebben acht objectieve redenen op een rijtje gezet waarom de Galaxy S8 beter is dan de iPhone 7. Lees ook waarom Amazon voorlopig de heerser in de smart home markt blijft.

Bron: @SonnyDickson via RedmondPie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters