‘Apple legt laatste hand aan slimme speaker met Siri’

Volgens een bekende lekker is Apple bijna klaar met zijn eigen slimme speaker. Kan de techgigant Google en Amazon nog inhalen?

Slimme speakers: de trend van 2017?

Google Home maakte het afgelopen jaar indruk. De slimme speaker helpt je met behulp van Google Assistant de dag door. Of je nou een muziekje wil opzetten, het weer van morgen moet weten of een spelletje wil spelen: Google Home staat voor je klaar.

Google Home Google Assistant

Hetzelfde geldt voor Amazon Echo, de slimme speaker van Amazon. Dankzij Alexa, de slimme assistent van het bedrijf, is Amazon op dit moment de heerser in de smart home markt. Ondertussen is Microsoft ook druk bezig met en speaker voor Cortana.

Dan mis je natuurlijk nog een grote naam, en dat is Apple. Siri moet het steevast afleggen tegenover Google Assistant en Alexa. Waar de assistent van Apple zich beperkt tot simpele vraag-en-antwoord situaties, kunnen de assistenten van de concurrentie hele gesprekken voeren.

Amazon echo
De Amazon echo lijn

Nu is kunstmatige intelligentie natuurlijk ook het ding van Google, waar het bij Apple allemaal om hardware draait. Dat neemt echter niet weg dat het de toekomst van consumentenelektronica is. Dat heeft de techgigant gelukkig maar al te goed door.

Apple’s eigen slimme speaker

De bekende Apple-lekker Sonny Dickson heeft dat vandaag bevestigd middels een serie tweets. Volgens de lekker is Apple bijna klaar met zijn eigen slimme speaker. De fabrikant legt de laatste hand aan de langverwachte gadget.

Apple slimme speaker

Dickinson beweert dat de focus vooral op Siri en AirPlay ligt. Dat is dus praktisch dezelfde combinatie die de Google Home zo populair maakt: Google Assistant en de ingebouwde Chromecast-functionaliteit.

Wat weten we verder over de speaker? Vrij weinig. Volgens Dickinson gebruikt de speaker technologie van Beats producten. Ook heeft Apple naar verluidt overwogen om een touchscreen in te bouwen, al is het niet duidelijk of die functionaliteit ook de eindstreep heeft gehaald.

Een ding is duidelijk: om een dergelijk product te doen slagen heeft Siri een flinke upgrade nodig.

Nog even geduld

Dat wordt wel interessant, want deze week dook ook het gerucht op dat Amazon aan een Echo speaker met een scherm werkt. We gaan het allemaal dit jaar ontdekken. De kans is aanwezig dat de speaker van Apple al tijdens WWDC wordt onthuld.

gerecyclede materialen

Die conferentie begint dit jaar op 5 juni. Een ding is duidelijk: om een dergelijk product te doen slagen heeft Siri een flinke upgrade nodig.

We hebben acht objectieve redenen op een rijtje gezet waarom de Galaxy S8 beter is dan de iPhone 7. Lees ook waarom Amazon voorlopig de heerser in de smart home markt blijft.

Bron: @SonnyDickson via RedmondPie

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters