Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️

Eens in de zoveel tijd neemt het review-team van de App Store een onbegrijpelijke beslissing. Vandaag is er weer ophef om zo’n vreemde move van het team dat alle apps keurt voordat ze in de App Store verschijnen. Blijkbaar is het verboden om emoji in apps te gebruiken.

Dat heeft ontwikkelaar Sam Ecket ondervonden. Apple wees een update voor zijn app Bittracker af omdat emoji worden gebruikt in de interface en screenshots voor de App Store. Het gebruik van emoji is volgens Apple alleen toegestaan als de gebruiker ze intypt. Dat gaat een flinke impact hebben.

Op emoji zit copyright

Er zijn inmiddels honderden emoji en ontwikkelaars gebruiken ze in hun apps als pictogrammen of als indicatoren in menu’s. Op deze manier hoeven ze geen eigen iconen te ontwerpen, of kunnen ze zoals Ecket hun app wat speelser maken. In feite kunnen beginnende ontwikkelaars op deze manier pictogrammen gebruiken zonder ze van het internet te vissen.

In Bittracker worden emoji gebruikt om de interface speelser te maken
In Bittracker worden emoji gebruikt om de interface speelser te maken

Dat is nu echter verboden. Volgens Apple schendt dit de auteursrechten op emoji. De pictogrammen zijn door Apple gemaakt en kunnen niet zonder toestemming gebruikt worden. Alleen als gebruikers zelf een emoji intypen, mogen ze getoond worden.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Vreemde regel 😔

Deze beslissing om te gaan handhaven is opmerkelijk. Het was eerder geen probleem en apps als Snapchat, Yubo en Instagram gebruiken ook emoji in hun interface of App Store-screenshots. Ontwikkelaars mogen bovendien gewoon lettertypen die eigendom van Apple zijn (zoals San Francisco) gebruiken. Emoji zijn een integraal onderdeel deze lettertypen en de Unicode-standaard.

In wezen beperkt Apple nu welke tekens van een lettertype ontwikkelaars wel en niet mogen gebruiken. Dat is een kromme regel die -zeker nu er volop media-aandacht ontstaat- ongetwijfeld snel verder toegelicht of herzien wordt.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters