Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone πŸ˜±πŸ™Š

Apple heeft vanwege World Emoji Day een klein voorproefje gegeven op de nieuwe emoji die later dit jaar naar je iPhone en iPad komen. Wat is jouw favoriet?

Deze nieuwe emoji komen naar je iPhone

De kans is groot dat je elke dag honderden emoji verstuurd. Ze zijn ondertussen een taal op zich geworden, zeker voor de nieuwere generaties die met smartphones opgroeien.

Je kunt steeds meer uitdrukken met de kleurrijke plaatjes. Dat hebben we te danken aan het Unicode Consortium, een instantie die nieuwe emoji’s goedkeurt. Ook zorgen ze ervoor dat emoji’s op elk platform te zien zijn.

Nieuwe Emoji iPhone

Wat heb je anders aan een emoji als de ontvanger enkel een blokje ziet? Toch gebeurt dat helaas nog vaak. Vooral Android is erg gefragmenteerd. Daardoor hebben zeer weinig gebruikers de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Dat zorgt er ook voor dat ze met oude emoji opgescheept zitten. Ondertussen gaat het feest gewoon door, want het Unicode Consortium heeft vorige maand 56 nieuwe emoji goed gekeurd.

Nieuwe Emoji iPhone

Maar wanneer kunnen we ermee aan de slag? Men hoopte dat Apple de nieuwe emoji op World Emoji Day zou uitrollen. Dat bleek helaas niet het geval te zijn.

Nog even geduld hebben

Wel houdt de techgigant ons nog even zoet met een voorproefje. De nieuwe emoji worden waarschijnlijk pas met iOS 11 uitgerold naar je iPhone of iPad. De grote update voor iOS wordt in september uitgebracht.

Nog even geduld hebben dus! Gelukkig hebben we nu dus wel al een voorproefje gekregen. Eindelijk is er een sandwich emoji, en je kunt ondertussen ook een complete dierentuin vullen met dieren-emoji.

Vooral de kotsende smiley zal vaak van pas gaan komen. Ook wordt er gewerkt aan de diversiteit van emoji. Zo is er nu bijvoorbeeld een vrouw met een hoofddoek. Verder is er ook een borstvoeding-emoji. Waarom ook niet!

Nieuwe Emoji iPhone

Kom jij in aanmerking voor de update?

Google gaf onlangs al een voorproefje met de developer preview van Android O. Die update wordt naar verwachting ook ergens dit najaar uitgerold naar het grote publiek.

Check hier of je in aanmerking komt voor Android O. In dit artikel zetten we de iPhones en iPads op een rijtje die iOS 11 zullen ontvangen. Wat is jouw favoriete nieuwe exemplaar?

Bron: Apple

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters