Apple en AT&T aangeklaagd vanwege misleidende iPhone-advertenties

Een groep inwoners van Louisiana, Verenigde Staten heeft Apple en AT&T aangeklaagd vanwege misleidende advertenties over de mms-functionaliteit van de iPhone. Hoewel overal geadverteerd wordt dat het toestel kan mms’en, is dat niet mogelijk door het netwerk van AT&T, Amerika’s enige aanbieder van de iPhone.

iPhone MMS

Één van de grote ‘vernieuwingen’ van de iPhone 3GS en iPhone software 3.0 was de mms-functionaliteit die nu officieel ondersteund wordt door het apparaat. Deze functie is schijnbaar voor miljoenen Amerikanen een reden geweest om een iPhone 3GS te kopen of hun iPhone 3G te updaten met de nieuwe firmware, maar al deze mensen kwamen bedrogen uit. Hoewel de advertenties overal in Amerika aangeven dat je kunt mms’en met de nieuwe iPhone-software, valt dit erg tegen in dat land. AT&T, de provider die het alleenrecht op het toestel heeft in Amerika, ondersteunt namelijk geen mms. Hoewel dat te lezen valt in een kleine disclaimer op de site van Apple, wordt er wel overal mee geadverteerd en dat pikt een groepje mensen uit de staat Louisiana niet meer.

De aanklacht tegen Apple en AT&T, tot stand gebracht door een groep van meer dan 10.000 man, is gebaseerd op een aantal regels van Louisiana, waaronder de Louisiana Unfair Trade Practices Act. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan over deze zaak en ook AT&T en Apple hebben nog niets van zich laten horen. Het enige wat AT&T wel verteld heeft is dat de multimediaberichten vanaf het eind van deze zomer ondersteund zullen gaan worden en wij verwachten dan ook dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters