Apple en AT&T aangeklaagd vanwege misleidende iPhone-advertenties

Een groep inwoners van Louisiana, Verenigde Staten heeft Apple en AT&T aangeklaagd vanwege misleidende advertenties over de mms-functionaliteit van de iPhone. Hoewel overal geadverteerd wordt dat het toestel kan mms’en, is dat niet mogelijk door het netwerk van AT&T, Amerika’s enige aanbieder van de iPhone.

iPhone MMS

Één van de grote ‘vernieuwingen’ van de iPhone 3GS en iPhone software 3.0 was de mms-functionaliteit die nu officieel ondersteund wordt door het apparaat. Deze functie is schijnbaar voor miljoenen Amerikanen een reden geweest om een iPhone 3GS te kopen of hun iPhone 3G te updaten met de nieuwe firmware, maar al deze mensen kwamen bedrogen uit. Hoewel de advertenties overal in Amerika aangeven dat je kunt mms’en met de nieuwe iPhone-software, valt dit erg tegen in dat land. AT&T, de provider die het alleenrecht op het toestel heeft in Amerika, ondersteunt namelijk geen mms. Hoewel dat te lezen valt in een kleine disclaimer op de site van Apple, wordt er wel overal mee geadverteerd en dat pikt een groepje mensen uit de staat Louisiana niet meer.

De aanklacht tegen Apple en AT&T, tot stand gebracht door een groep van meer dan 10.000 man, is gebaseerd op een aantal regels van Louisiana, waaronder de Louisiana Unfair Trade Practices Act. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan over deze zaak en ook AT&T en Apple hebben nog niets van zich laten horen. Het enige wat AT&T wel verteld heeft is dat de multimediaberichten vanaf het eind van deze zomer ondersteund zullen gaan worden en wij verwachten dan ook dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters