Apple en AT&T aangeklaagd vanwege misleidende iPhone-advertenties

Een groep inwoners van Louisiana, Verenigde Staten heeft Apple en AT&T aangeklaagd vanwege misleidende advertenties over de mms-functionaliteit van de iPhone. Hoewel overal geadverteerd wordt dat het toestel kan mms’en, is dat niet mogelijk door het netwerk van AT&T, Amerika’s enige aanbieder van de iPhone.

iPhone MMS

Één van de grote ‘vernieuwingen’ van de iPhone 3GS en iPhone software 3.0 was de mms-functionaliteit die nu officieel ondersteund wordt door het apparaat. Deze functie is schijnbaar voor miljoenen Amerikanen een reden geweest om een iPhone 3GS te kopen of hun iPhone 3G te updaten met de nieuwe firmware, maar al deze mensen kwamen bedrogen uit. Hoewel de advertenties overal in Amerika aangeven dat je kunt mms’en met de nieuwe iPhone-software, valt dit erg tegen in dat land. AT&T, de provider die het alleenrecht op het toestel heeft in Amerika, ondersteunt namelijk geen mms. Hoewel dat te lezen valt in een kleine disclaimer op de site van Apple, wordt er wel overal mee geadverteerd en dat pikt een groepje mensen uit de staat Louisiana niet meer.

De aanklacht tegen Apple en AT&T, tot stand gebracht door een groep van meer dan 10.000 man, is gebaseerd op een aantal regels van Louisiana, waaronder de Louisiana Unfair Trade Practices Act. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan over deze zaak en ook AT&T en Apple hebben nog niets van zich laten horen. Het enige wat AT&T wel verteld heeft is dat de multimediaberichten vanaf het eind van deze zomer ondersteund zullen gaan worden en wij verwachten dan ook dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen.

Bron: Softpedia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters