Apple en Ericsson begraven de strijdbijl

Apple en Ericsson hebben hun patentruzie beëindigd. De bedrijven hebben in de lopende rechtszaken besloten elkaar licenties te bieden voor de patenten.

Apple krijgt patent voor makkelijkere besturing tijdens beweging 140114 motion 3

Begin 2015 klaagde Apple de Zweedse fabrikant van telecomapparatuur aan. De Amerikaanse fabrikant vond dat de licenties voor de 4G-technologie van Ericsson te hoog waren. Dit schoot in het verkeerde keelgat en vervolgens klaagde Ericsson Apple aan voor het schenden van 41 patenten.

Het telecombedrijf klaagde Apple ook in Nederland aan. De eerste rechtszaak in Nederland zou in mei plaatsvinden, maar wordt nu geschrapt.

De bedrijven zijn tot een vredesverdrag gekomen. Ze hebben een zevenjarige overeenkomst gesloten waarin staat dat ze elkaar licenties verlenen van de ontwikkelde technologieën. Het lijkt zelfs alsof de bedrijven meer uit de rechtszaak hebben gehaald dan een overeenkomst.

Apple en Ericsson hebben een oplossing gevonden buiten de rechtszaal om, maar gaan ook samenwerken aan de ontwikkeling van 5G-internet en het optimaliseren van draadloos internet.
Ericsson is een bedrijf dat stamt uit de begintijd van telefonie. Het is onder andere bekend van Sony Ericsson als smartphonefabrikant. Daarnaast is Ericsson bekend van ontwikkelingen met 4G-internet en draadloos internet.

Bron: Ericsson

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters