Apple en Foxconn nemen tienduizenden werknemers aan om werkcondities te verbeteren

Apple heeft samen met fabrikant Foxconn laten weten dat beide bedrijven voor betere werkomstandigheden gaan zorgen in de elektronicafabrieken in China. Het plan is om teveel overwerken tegen te gaan door tienduizenden extra medewerkers in te huren om de iPhones en iPads te maken voor Apple.

De CEO van Apple, Tim Cook, is voor het eerst als topman van het bedrijf naar China afgereisd om daar te praten met partners en overheidsinstanties. China is een erg belangrijke markt voor Apple waarin nog grote groei te behalen valt. Daarnaast worden alle Apple-producten in China gefabriceerd en Cook heeft de trip dan ook gebruikt om alle lopende problemen in het land eigenhandig op te lossen.

De Apple-topman heeft ook de fabriek van het veelbesproken Foxconn bezocht en aldaar de werkcondities met eigen ogen aanschouwd van de medewerkers van Foxconn. De topman heeft samen met Foxconn beloofd dat beide bedrijven nog harder gaan werken om de problemen op te lossen. Een eerste maatregel is om tienduizenden medewerkers aan te nemen om zo het structurele overwerken tegen te gaan. De zelfmoordpogingen van personeel van vorig jaar waren vooral toe te schrijven aan het vele overwerken dat medewerkers vaak verplicht moesten verrichten voor Foxconn. Door meer medewerkers aan te nemen wordt dit probleem nu opgelost, aldus beide bedrijven.

De nieuwe maatregelen zijn ook een direct gevolg van het rapport van The Fair Labor Association. Deze onafhankelijke autoriteit onderzoekt voor Apple hoe de werkomstandigheden in de fabrieken van Foxconn zijn. Uit het rapport blijkt dat er dagelijks nog steeds veel overtredingen plaatsvinden in de fabrieken van Foxconn en niet alle regels worden nageleefd. Met name het overwerken is volgens het rapport “buiten proporties”.

Apple CEO Tim Cook at Foxconn

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters