'Apple en HTC schroeven chip-orders terug in afwachting van onzekere economie'

Volgens Digitimes hebben onder andere HTC en Apple hun chipset-orders voor het vierde kwartaal van dit jaar teruggeschroefd. Ze verwachten dat ze minder zullen verkopen vanwege de onzekere economie.

HTC ChaCha AAP

HTC stelde zijn verkoopverwachting voor 2011 eerder bij van 50 miljoen toestellen naar 70 miljoen toestellen, maar nu heeft het bedrijf dat aantal weer naar beneden bijgesteld. De nieuwe verwachting ligt tussen de 50 en 60 miljoen verkochte toestellen volgens Digitimes.

Volgens het rapport zullen de verkoopdoelen voor Q3 waarschijnlijk nog wel gehaald worden, maar daarna is de economie te onzeker. Dat kan betekenen dat de verkopen in Q4 omlaag gaan en daar anticiperen HTC, Apple en nog een aantal andere niet nader gespecificeerde producenten op met deze move.

Digitimes meldt zelfs dat de orders omlaag gaan ten opzichte van het derde kwartaal van dit jaar, en dat is enigszins apart. Q4 is traditioneel een kwartaal waarin substantieel meer verkocht wordt dan in andere kwartalen vanwege de feestdagen die erin vallen, maar die vlieger lijkt dus dit jaar niet op te gaan.

Bron: i4U

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters